3 és fél éves fiamról most derült ki, hogy enyhén hipotón és asszimetrikus a mozgása. Más is járt így, hogy ennyire későn? Mire számítsak? Ayres terápiát és TSMT-t javasoltak.
Figyelt kérdés
Mindent elég későn csinált, de a védőnő és a gyerekorvos is letudták azzal, hogy lusta, neurológust, tornát soha nem javasoltak. Most így utólag látva a jeleket, eléggé egyértelmű pedig.2014. ápr. 8. 15:51
1/4 anonim válasza:
Lányomnál ennyi idősen, az oviban derült ki, hogy nem eléggé összehangolt a mozgása. Ő nem hipotón, gyerekkorában inkább túl feszesek voltak az izmai, egy éves kora után csinálta kicsit lassabban a mozgásokat (ugrálás, egyensúly). Szenzomotoros tornára kezdtünk járni, nagyon hamar látványosan elkezdett fejlődni. Most egy éve járunk, az óvodában is foglalkozik már vele gyógytornász, valószínűleg iskolakezdésre (még másfél év) teljesen ledolgozza a hátrányát.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Ezek szerint tényleg hosszú út áll előttünk.
Egyfelől dühös vagyok, rettentően, hogy senki nem jelezte, hogy gond lehet. Másfelől meg örülök, hogy van gyógymód és behozhatja a lemaradását.
Minden jót kívánok nektek!
2014. ápr. 8. 22:30
3/4 anonim válasza:
Szia! Én ajánlom még a Gézengúz Alapítványt!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megnéztem a honlapot, nagyon hasznos!
2014. ápr. 9. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!