Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinél későn derült ki a...

Akinél későn derült ki a gyermeke hypotóniája, (2 éves kora után) Hogy alakult a gyermek mozgása? Mindig észrevehető a hogy olyan kis laza, összerendezetlenebb a mozgása?

Figyelt kérdés
Fiamnál nemrég derült ki, de a mozgásfejlődése ennek ellenére normálisan zajlott. De látszik, hogy olyan kis hypotón.

2012. jan. 12. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
nagyon sokat lehet ezen még változtatni gyógytornával, fejlesztéssel. ezek viszont fontosak, hogy később a suliban ne legyen tanulási gond.
2012. jan. 16. 13:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Kedves első! Te is érintett vagy? Nálatok is későn derűlt ki? Milyen fejlesztésre viszed a gyermekedet?
2012. jan. 16. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Az enyém most 2,5 éves. A hypotóniát már nagyon korán észrevettük nála, 10 hetes korában.

Egyszerűen annyira feltűnő volt neki, hogy miután és gyanakodni kezdtem, már a védőnő is szólt és aztán az orvos is megerősítette.

Utánaolvasgattam, magamtól találtam rá a Dévény terápiára és hordtam is 2 évig.

Még mindig veszek észre tüneteket, lehet hogy visszaviszem Dévényre.

A helyedben felkeresnék egy gyógytornászt (inkább dévényest). 2 éves kor után sem késő kezeltetni. Bár nyilván nem annyira hatékony és gyors a javulás ennyi idős korban, de mindenképpen használ.

Mi jártunk még HRG-re is, ami szintén nagyon jó az izomelosztási problémákkal küzdő gyerekek számára.

2012. jan. 16. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:
A kislányom is hipoton. Ő most 20,5 hós. Már 3,5 hósan felült, 5 hós korától engedtem ülni. 9 hósan még nem kúszott. Ekkor mentünk neurológushoz. Gyógytornára küldött, meg úszást javasolt. 10 hós volt, amikor síma SZTK-s gyógytornára mentem vele először. Már aznap délután kúszni kezdett. 2 nap múlva mászni. Mikor egy hét múlva mentünk ismét gyógytornára, azt mondta a gyt. hogy már nem kell többet, egy hónap múlva ellenőrzés. Egy éves szülinapján elkezdett járni. 10 hós kora óta vittük heti 1 alkalommal a Gézengúz alapítványhoz úszni....A lányomnak most olyan a mozgása, mintha már 3 éves volna. Kötélen mászik, fut, ugrik. Mindenki meglepődik. Az úszás látványosan sokat segített. Szerintem Nálatok nincs komolyabb gond, ha normálisan zajlott a mozgásfejlődés. Vigyed először egy SZTK-s gyógytornászhoz-azt hiszem a gyerekorvos adja, de neurológus szakvélemény után. Egyébbként meg a Gézengúznál minden hónap első szerdáján van nyíltnap (nézd meg a honlapot!). Több szakember is megnézi(ingyen). Amit nem bántam meg, és a köv. babával is csináljuk majd az az úszás. Nagyon ajánlom, hogy arra megéri költeni, ha találsz egy jó oktatót(ha Bp-i vagy, akkor Gézengúz!). Egyébbként meg nyugi, semmi baja nem lesz a kicsinek. Én is az lehettem, de erre 20 éves korom után derült fény.:) Nem voltam a legjobb tornász és atléta:), de talajtorna, pinpong jól ment:) és mindig kitűnő voltam. Ja, kézimunkánál, elemiben kicsit elnézőbbek voltak velem:), meg az írásnál is az elején:), de ezek már óvodafüggőek.
2012. jan. 16. 15:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok! A fiam, 3 hósan hasrafordult, 5 hósan hátra, 6 és fél hósan kúszott, ezt rövid ideig csinálta, 8 hósan mászott és felült, 9 hósan állt, 15 hósan indult el önállóan. Látszik rajta, hogy olyan kis laza, de nemrég derűlt ki, hogy van egy kis hypotóniája. Nagyon megijedtem, mert ha ezt hamarabb tudom, már régen gyógytornászhoz járunk.
2012. jan. 16. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!