Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves gyerek nézhet 12+ filmet?

Pongibongi kérdése:

6 éves gyerek nézhet 12+ filmet?

Figyelt kérdés
Jurassic park 2 ment a tv-ben. Barátnőm engedte a fiának nézni. Én még sose láttam ezt a filmet. Mikor kettéharapta a trex az egyik szereplőt, kikapcsoltam a tv-t. Lett is nagy veszekedés... Kíváncsi lennék ki mit szól, jól tettem vagy sem hogy kikapcsoltam a tv-t.

#Gyereknek való filmek
2022. máj. 8. 22:54
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
A gyerek olyan hisztit levert, hogy csak lestem. Repült a kispárna meg a távirányító is... :-(
2022. máj. 8. 22:56
 2/15 anonim ***** válasza:
30%
Na az ilyen erőszakos gyerek csak ne nézze!
2022. máj. 8. 22:58
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

A korhatár-besorolás csak ajánlás és nem szabály. A gyereket felügyelő a belátása szerint eldöntheti hogy mit enged nézni, de nyilván figyelembe kell venni hogy milyen tartalom lehet káros, rossz hatással egy olyan gyerekre (és értelmi, érzelmi fejlődésére, állapotára), aki még nem tudja a valóságot és fantáziát egymástól megkülönböztetni.

Ha egy háztartásban a 6 éves gyerek igényeihez igazodóan vigyázzba kell állni, és őt kell körülugrálni, az van amit ő akar, ott már valami el lett baszarintva, és ez még rosszabb is lesz, ha nem változik ez a (nem)nevelési hozzáállás. Mert hát más dolog megsértődni/csalódni/sírni azon hogy nem nézhető egy izgalmas tartalom, vagy hogy konkrét dühkitörés történik.

2022. máj. 8. 23:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A korhatár besorolásoknál mindig hozzáteszik azt a szöveget, hogy X éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Nem azt mondják, hogy egyáltalán ne nézze. Az ajánló szerint is megnézheti a gyerek, ha van vele valaki, aki kikapcsolja, ha a gyerek megijed valamin, vagy aki képes elmagyarázni neki a bonyolultabb vagy érzékenységet sértő részeket. A kommunikáció a lényeg, nem a szemellenző, egek. -.-
2022. máj. 8. 23:33
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Ez csak egy ajànlàs. Nem olyan dueva film, ragadozò hogy egyen, kèssel-villàval?!

Az meg èrthetô, hogy kiborult a gyerek. Nèzett egy èrdekes filmet, te meg kikapcsoltad közben. Te is dühös lettèl volna foesított esetben.

2022. máj. 9. 08:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A korhatár besorolás csak AJÁNLÁS.

Én már 12 éves korom alatt se követtem, az után meg lett internetem, szóval ott sem volt a karika a film sarkában, mikor online néztem.

A 12 karikás filmek meg még amúgy is a gyerekeknek vannak. Csak összetettebb, komolyabb a történet, több a dráma meg ilyenek.

A 6 karikás cuccok eléggé "lebutítottak", a 12 karikások már "normálisabbak".

Hogy ki mit nézhet, az eléggé gyerekfüggő, s még úgy is elég homályos.

Én pl emlékszek, hogy A függetlenség napja tartósított űrlényeitől féltem gyerekként, mégis 4-szer néztem meg egy év leforgása alatt. Nem tudom hány éves voltam, de elvileg még nem lett volna nekem való, mert vizuálisan ijesztő volt, mégis szerettem.

Mindezt meg úgy hogy pl a Kukucska kalandjai pár részétől féltem, s azokat nem is szerettem, pedig az direkt kisgyerekeknek készült.

2022. máj. 9. 08:52
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Szóval nem elég, hogy a gyereknek nem engedted nézni a filmet, de mindezt úgy tetted, hogy az anyja megengedte neki. Nem voltam nagy verekedős, de én lerúgtalak volna, ha anyám megengedett volna nekem valamit, majd te idegenként meg nem, s visszakapcsoltam volna a tv-t...

Meg mi rossz van abban, hogy ketté harapott a t-rex egy embert egy filmben?

Vagy te ijedtél meg tőle, s szegény gyereket bűnteted, mert ilyen galamblelkű vagy?

Egy átlagos TV2 híradó erőszakosabb, mint egy 12 karikás film. Sőt néha a 16 karikásokat is überelik tartalmilag...

2022. máj. 9. 09:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A korhatár besorolást kb felejtsd el úgy ahogy van, mert az amúgy még országonként is változik. :D

[link]

Van ahol 10 van ahol 16 karikás. :D

Ahogy azt is felejtsd el, hogy TE mit tartasz nem annak a gyereknek valónak.

Anyám 50+ évesen a Múmia visszatértől ki volt akadva, pedig az még csak 12 karikás is.

Ő attól is ájuldozott, mikor a kertben egy szeggel elhasította a lábát, s meglátta a vágást. Nekem meg semmi bajom nem volt, pedig én láttam el.

2022. máj. 9. 09:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem, amikor öt éves voltam, akkor 12-es karika volt a Hupikék törpikéken... Ennyit a korhatár besorolás realitásáról.

Egyébként a Jurassic Park nem ijesztő gyerek szemmel, legalábbis nekem anno kb 6 éves korom körül nem volt az. Nekem gyerekként az maradt meg, hogy mekkora nagy az emberhez képest a dinó, meg hogy mennyivel másabb, mint a rajzfilmekben, de ehhez az kellett, hogy a szüleim ne dramatizálják túl. Valahányszor a szüleimmel néztem, semmi bajom nem lett utána, de amikor a nagymamám csatlakozott, és egy tiédhez hasonló hisztit levágott, akkor azért voltak rémálmaim napokig, pontosan azért, mert fel lett hívva a figyelmem a részletre, ráadásul úgy, hogy egy bátornak tűnő hozzátartozóm megijedt tőle.

Szóval inkább az a nem mindegy, hogy hogyan kezeled a helyzetet. Ha nem fél a gyerek, akkor ne ijeszd meg ilyen reakciókkal, ha pedig fél, akkor kell megnyugtatni, esetleg kikapcsolni a műsort.

2022. máj. 9. 09:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémnek engedtem a hetedik szülinapja előtt a reszkessetek betörőket meg a jurassic parkot. Meg sem rezzent a kecskére, sem a budiról bekajálós jelenetre. Szerintem rendben van, én is ekkor kezdtem bevezetni a kicsit ijesztőbb dolgokat. Rémálma sem lett tőle.
2022. máj. 9. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!