Megengednéd a 2.5 éves gyerekednek hogy reggel mesét nézzen, csak hagyjon aludni?
Én hagyom.
Mi is így nőttünk fel, nem lettünk zakkantak...
Aki a 90-es években volt gyerek, talán emlékszik rá, hogy a hétvégi reggeli meseműsor címe az volt hogy "Hagyd aludni a mamát!", és "Hagyd aludni a papát!" Reggel kb.fél 7-től sugároztak rajzfilmeket ezzel a bevezetővel. Akkor nem értettem, miért. Most már persze igen. :)
Én simán leültettem a gyerekeimet hajnalban az 1 órás Bogyó és Babóca maraton elé, én pedig a nappaliban a földön bóbiskoltam. Bealudni nem mertem mellettük, de így a földön kellően kényelmetlen is volt, a szememet viszont tudtam pihentetni.
Azóta eltelt tíz év, kamaszodnak, most negyed 9 van, és még alszanak. A kisebbik nem is fog 11 előtt előbújni. Hol van már a hajnali rajzfilmnézés. :)
4. Vagyok
Ez nàlunk 20 perc max amúgy
Az ilyen reggeli nézés a 2.5 évesem mellett nem megoldható… évren kell lenni vele, mert bajt is csinálhat.
Szóval ennyi időre annak ellenére sok szerintem, hogy az én gyerekem is szinte minden nap néz valamennyir
Ugyanezt akartam kérdezni nemrég, csak nem jutottam el addig hogy feltegyem a kérdést. Lehetetlenül korán kel a gyerek. Van hogy 5 előtt felkel. Én kapcsolok neki reggelente mesét, mivel dolgozok, és nem bírom már ezt az extrém korai kelést így munka mellett. Ez van. Reggel konkrétan 2 óra mese megy, hogy 6-7 körül kelljen csak felkeljek.
2 éves csak 😔 de nem bírom.
Ugyan már 6 éves, de mindig (hétvégén) reggel tabletezik vagy néz mesét kb. 1 órát, mert ő 7-kor kel, a 2 éves húga meg 8-kor. Én meg csak örülök, ha abban az 1 órában valami nem zajos dologgal foglalja le magát. És igen, van hogy visszabólintok olyankor én is :D De persze ő már nagy, intézi a pisit-kakit, enged magának vizet ha szomjas, stb. Ha meg valmihez kellek, úgyis felkelt engem, vagy az apját. Reggelizni akkor szoktunk együtt, ha a kicsi is felébred.
2,5 évesen még mormota volt, sosem kelt korán, de abban az esetben simán megengedtem volna.
Mi mesézünk sokat, mert nem tudok mit csinálni. Egyedül maradtam két kicsivel (4 és 1,5 éves) ha a nap minden percében szórakoztatom őket, akkor elmondhatom, hogy szuper, nem néznek mesét, de itt fogunk ülni egy szemétdomb közepén a kupiban, főtt étel nélkül, stb.
Persze igyekszem mérsékelni a dolgot, bevonni őket az ő szintjükön, de csomószor nem vevők rá, a kicsi mászik az asztal tetéjére, székekre, elmegy a ház minden pontjára, tuti hogy leesik valahonnan vagy előkotor valami nem neki való dolgot még pl főzök.
Ilyenkor jön Bogyó és Babóca, Bob a vonat és társai és közben látom őket.
Vagy amikor betegek, ami kb két hónapból 1-2 hét hol egyik-hol másik, de nekem dolgoznom kell laptopon home officeban addig is. Mailes és telefonos ügyfélszolgálat. Mérik a teljesítményt, nem tehetem meg, hogy nem veszen fel a telefont vagy nem válaszolok bizonyos időn belül.
Ilyenkor mesét néznek elég sokat, nincs mit tenni. Akkor se lennének kiegyensúlyozottabbak, ha elveszíteném a munkám és rágnánk a küszöböt.
19. Ezt itt úgyse fogják megérteni. Látod hogy áll a szavazás, és vesd hozzá a válaszokat...
Van itt kb 15-20 anyuka aki napi szinten órákat ír arról, hogy mennyire jól csinálja, milyen sok időt tölt a gyerekével, nincs kupi de ja amúgy nem is érdekelné, mindennap főz, mindent természetes alapanyagból, paradicsomszószt ő főzi, nincsen bolti vacok, kenyeret ő süti, itt mindenkinek 600ezer forintos fizuja van, 2 autója montesszori játékai, mindenkinek 50 óra az a 24 és aktívkodik. Közben (gyakorin kívül, ami mintha valami sztenderdet akarna felállítani a kamu tökéletességgel) azt látom a valóságban, hogy az ismerős aki arra veri magát hogy kenyeret süt és hatalmas a tisztaság, sose néz tvt a gyerek, nem érdekli ha sír a gyereke míg ő ruhát vesz magának, a másiké csokit eszik ebédre, a harmadik járatja a babáját, a negyedik ülteti, majdnem mindnekinél van képernyőidő stb stb stb
Senki se tökéletes van egy kép amit némelyek mutatnak, a fele se igaz és azt is oszd el kettővel.
Azt írja itt valamelyik hogy hétvégente kirándulni járnak, qzt felejti el hozzátenni, hogy 2 havonta egyszer hétvégén. Én itt senkinek se hiszek 😀 talán részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!