2 éves reggel 8-tól este 23-ig fent van, mit csináljak?
Bölcsis is, ott általában 12-14ig alszik, de itthon egyszerűen ha szabin vagyunk, vagy hétvége van, vagy akármi miatt itthon van akkor felkel reggel 7-8kor és este 23-ig folyamatosan fent van. Nem akar egyszerűen aludni.
Már kikészülök idegileg. Ha bölcsis nap van, akkor legalább 21:30 körül elalszi, 6:40kor ébresztem, ez sem a legjobb amúgy.
Miért nem akar ennyire aludni?
Már el vagyok keseredve.
2.5 éves kereken, lány, fél éve jár bölcsibe majdnem.
Szóval eléggé le van fárasztva ott is. Itthon is foglalkozva van vele, ma is összességében 7 óra hosszát levegőn voltunk, biciklizés, séta, bolt, trambulinozás, kutyasétáltatás, kertészkedés. Egész nap kint vagyunk.
Az én lányom is ilyen. Szintén 2,5 éves és ugyanennyi az alvása. Ha hétvégén itthon vagyunk és csak vele foglalkozunk, akkor nem hajlandó aludni (sőt, néha enni sem). Mi csak mosolyogni szoktunk rajta. Látszik, hogy hullafáradt, de ha leteszem aludni, akkor csak sír, hisztizik és "éppazértsem" alszik. Olyan, mintha attól félne, hogy ha elalszik, akkor kimarad valami jóból.
Szerintem engedd el, ha álmos lesz, úgyis elalszik, ha még nem álmos, fejen is állhatsz akkor sem fog többet aludni. Valószínűleg neki ennyi is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!