Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól tud szépen közlekedni...

Mikortól tud szépen közlekedni egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
A lányom 3 éves és vmi borzalom, ahogy közlekedik. Vagy szalad, vagy lassan jön, mindenhol megáll, mindent megnéz, felszed a földről. Vmikor vinni kell. Mikortól lesz ez jobb? Így nagyon nehezen lehet vele eljutni bárhová is, főleg akkor rossz, ha időpontra megyünk vhova.

2022. ápr. 30. 11:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy SNI gyerek, nem tudom, ez mennyire befolyásolja a dolgot. Amúgy ez a haza megyünk dolog nálunk nem működne, mert oda sem akarna menni, max vinném, de végig üvöltené az utat. Ráadásul ki is irathatnám az óvodából, mert soha nem érnénk oda.
2022. ápr. 30. 22:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Csodálatos, hogy odaírjátok néhányan, hogy sni-s a gyerek. Aztán az ember találja ki, hogy fogyelemzavaros, vagy autista, vagy down szindróma vagy mi áll az SNI mögött és ezen belül mennyire érintett. Súlyos-enyhe...

Egy egészséges gyerek is üvölt, ha felveszem és cipelem, ha nem fogta meg a kezem. Hát én pont lekakkantottam, hogy akkor épp néz e valaki. A biztonság az első. Viszont ha SNI-s, akkor nem gondolkodtál a gyerekhámon? Már a biztonság miatt, bizonyos szakaszokon.

2022. ápr. 30. 22:32
 13/15 anonim ***** válasza:
65%

SNI-ből rengeteg fajta van.

Van amelyik SNI-s gyerek teljesen jól közlekedik, ès màsban kèsleltetett a fejlődése.

A hàm akkor jò, ha az az utolsò lehetősèg, vagy halàlosan önveszèlyes a gyerek, vagy mozgaskorlàtozott a szülő.

A hàm olyan a közlekedèstanulasnak, mint a bebikomp a jàràstanulàsnak. Nem tanul meg biztonsàgosan közlekedni. Azt tanulja meg, hogy bàrmit is csinàl, egy külső, àltala nem irànyítható erő ùgyis visszaràntja a veszèly elől. Nem vàlik belsővè az önkontroll, az hogy megàllunk, körülnèzünk, szülő kezèt fogjuk, kivàlasztjuk azt, hol hogyan lehet viselkedni.

Angliàban lakom, ès làtom, hogy mennyire gond, hogy ez a közlekedèstanulàs kimarad sok gyereknek. De sokan ùgyis mèg kisiskolàs (4-5 èves) korukig babakocsiban vannak.

2022. ápr. 30. 23:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Kieg. A hámot csak abban az esetben használnám én is, ha olyan mértékű az SNI -je. A 13 nagyon jól leírta a véleményem egyébként a hámokról. (12 voltam)
2022. máj. 1. 05:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát de nem is akar hazamenni mondjuk a játszótérről vagy a sétából. Azért viszem, mert nem tud viselkedni. A hazaúton sem, ez ilyen. Ez következmény. Oviba meg muszáj.
2022. máj. 1. 07:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!