Tesztek félre pénzt a gyereknek?
Figyelt kérdés
Úgy értem havonta valamennyit ha pl majd jogosítvány kell neki vagy mire külön életét akarna kezdeni?2022. ápr. 15. 11:31
1/21 A kérdező kommentje:
Babakötvényt már nem lehet nyitni gondolom ha óvodás?
2022. ápr. 15. 11:32
3/21 anonim válasza:
Mi nem teszünk félre.
Jelen pillanatban nincs miből.
2 éve házat vettünk, addig arra spóroltunk. Most felújítunk, erre megy el minden. Kölcsönt nem akarunk felvenni, igy tudjuk csak megoldani, apránként.
Majd ha kész lesz a felujítás (tervek szerint 2-3 év, de majd kiderül) utána meglatjuk hogy leszünk anyagilag.
4/21 anonim válasza:
Van megtakarításom,abbol ha szükséges akkor persze költenék a gyerekimre is.
5/21 anonim válasza:
Külön nekik nem, saját számlára magunknak, aztán majd úgyis segíteni fogjuk, ha jogsi kell stb. Amúgy se jó szívvel adnám egy 18 éves gyerek kezébe több millió megtakarítást.
6/21 anonim válasza:
Neki is teszünk félre külön és vannak nekünk is megtakarításaink. Ilyen jogsi meg ilyenekre nem várnám el hogy a saját pénzéből költsön. Azt nem arra szánjuk.
7/21 anonim válasza:
Nyitottunk neki babakötvényt. Én is kaptam kb annyi pénzt anyukámtól, és az első lakásomba forgattam, szóval nem lett elverve baromságokra. Legalább ennyivel én is szeretném őt támogatni.
8/21 anonim válasza:
Egy éves az első gyerekünk, egyelőre nem. Építkeztünk, még van mire költeni, vállalkozást is indítottunk, jelenleg sajnos nem tudunk miből félretenni, de az a cél hogy mire a második gyermekünk is megszületik, el tudjunk kezdeni spórolni nekik.
9/21 anonim válasza:
Amikor összeházasodtunk és elhatároztuk, hogy lesz gyerek is akkor kezdtünk el félrerakni a jövőjére és azt befektetni, forgatni. 5 év házasság után vállaltuk be a gyereket, mert addigra volt egy hitelmentes házunk, meg már a gyereknek is félre volt pakolva pár millió. Most 9 éves és már most van annyi, hogy ha akar egy lakást vagy esetleg külföldön egyetemre járni akkor azt már futná.
10/21 anonim válasza:
Igen. Havonta 15 ezer megy neki külön számlára. Pár millió lesz belőle felnőtt korára, autó, vagy lakás részlete lesz belőle terveink szerint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!