Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassuk le a lányunk...

Hogyan szoktassuk le a lányunkat arról, hogy elvakarja a sebeket, leszedje a vart?

Figyelt kérdés

6 éves lányom van és folyamatosan elvakarja a sebeit a lábán, direkt letépkedi a vart. Hiába mondtuk neki, hogy csúnya lesz, elfertőződhet, beteg lehet miatt, nem érdekli, folyamatosan ki van vakarva, tépve. Nem viszket neki, láttam már sokszor, hogy tépkedi.

Leragasztás sem opció, mert azt is felszedi.

ma 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
11 eves nagylany, ugyanez. Nyari szinyogcsipesekkel. Falun lakunk, neha volt rajta 30 seb. A keze laba felkarig feher heges!! Hiaba mondom, borzasztoan nez ki. Nyaron megint ujraindul , felnott korara mehet plasztikai sebeszhez vagy passz. Nekem sem tudja megallni. :(
ma 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Próbáltad jutalmazni, ha nem tépkedi? Egy szép begyógyult seb egy fagyi (vagy bármi). Mutass neki ragyás boszorkány képet, hátha ő is csúnyának találja és nem akar úgy kinézni.
ma 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

37 vagyok a mai napig nem szoktam le róla... vannak szép hegeim miatta ....

Sok sikert hátha valami beválik.

ma 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Uriage pruriced krémet nem probáltátok? Az felpuhítja, nem annyira zavaró. Az enyém sem bírta elviselni, mert ugye hiába nem viszket (annyira) húzódik és érzi, hogy ott van. Nekünk bevállt, egy próbát megér (drága, de sokmindenre jó, nem megy kárba. Max elhasználod te).
ma 12:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Az enyém szerintem nem elviselni nem bírja, hanem kényszeresen tépkedi, mint a körömrágás.
ma 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Én stressz miatt csinálom még felnőttként is sajnos közel 30 évesen esetleg egy pszichológus hátha tud valami elterelő gyakorlatot tanítani.
ma 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
27%
Miért vannak állandóan sebek a lábán? Egy 6 éves már nem esik-kel.
ma 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Ohh dehogynem esik kel, a 6 éves is szaladgál, játszik, esetleg sportol. Nem annyit esik, mint egy totyogó, de a 6-7 évesek is szinte folyamatosan tele vannak kisebb nagyobb sebekkel, foltokkal. Plusz álandóan kivakarja, azt írja a kérdező. Akkor nem gyógyul be egyhamar, ha mindig feltépi.

Tud valamit mondani, hogy miért csinálja? Zavarja? Tetszik neki, hogy letudja szedni? Vagy ő sem tudja, csak késztetést érez rá? Amúgy gyakori, hogy leszedik, van amelyik megérti, hogy ne. A másik meg folyamatosan piszkálja akkor is. Nem szorong, mint a körömrágós gyerekek többsége (hamár ahoz hasonlítod, lehet a gyökere hasonló)?

ma 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!