Hogy szoktassuk le a gyereket a köztünk alvásról?
Lassan 6 éves lesz , de még nem megy suliba. Mindig köztünk alszik. Fél egyedül.
Milyen módszerek vannak, hogy külön aludjon?
Kérdés miért is nem mer egyedül aludni?
Ezt a félemet megoldani.
A gyerekek legtöbb félemét a Tv-ben látott dolgok okozzák, ezen erösen elkellene gondolkodnotok...
Eleve nem kellett volna hagyni, hogy odaszokjon.
Az, hogy néha-néha ott alszik nem gond, de mikor rendszert csinál belőle az ember, az nem túl okos döntés, mert sokszor ez a vége..
El kell neki magyarázni, h nincs amiért féljen és hagyjatok neki égve egy éjjeli kislámpát, majd szépen megszokja,
Én kis koromban mindig lámpával aludtam, de nekem sose volt belőle bajom.
Most egy fénypont is zavar, szóval nem fog más rosszra szokni
6os valaszolo vagyok enis lampaval aludtam sem faradt nem lettem sem mas problemaval kuzdo.... sot, rosszul sem aludtam mert ahogy elaludtam anyam jott es lekapcsolta a kislampat.
de lehet mondani jobb megoldast hallgatom !
Szerintem nyugodtan lehet neki mondani. hogy mától nem alszik veletek. Nem kell szoktatás, kislámpa, csak megmaradni amellett, amit mondtok.
Én is nagyon mentem volna a szüleimhez aludni (jobban mondva édesanyámhoz), amikor pici voltam. Amikor nagyon kicsi voltam, akkor, amikor odaértem hozzájuk, felkaptak és vittek vissza az ágyamba; aztán kimásztam újra, mentem hozzájuk és visszafektettek, aztán idővel belefáradtam és elaludtam. Ez azért nem egy 5 perces móka volt, mire elaludtam, de idővel megtanultam, nincs értelme kimásznom, mert úgysem ott alszok majd, hanem a helyemen.
Később meg, amikor már tudtam beszélni értelmesen, nem nagyon próbálkoztam be, de ha igen, ha épp olyanom volt, odamentem, megkérdeztem, alhatok e ott, azt mondták nem és visszamentem. Belém volt rögzülve, hogy a "Nem" az nekik nem és semmilyen erőszakoskodás vagy hiszti sem másíthatja meg.
Szerintem nem lesz semmi gondja a gyereknek, ha mondjátok neki, hogy már nagy, a nagyok már külön alszanak, stb. aztán, ha éjszaka sír, hisztizik, akkor ignoráljátok; ebből leveszi, hogy hisztivel nem ér el semmit (ez hosszabb folyamat lesz, de pár nap után belerögzül, hogy a sírással nem fog elérni semmit) - ha bemászkál, akkor visszaviszitek a helyére, ha megkérdezi, hogy ott aludhat e, akkor nemet mondtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!