Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hátrányára válhat egy kisgyerm...

Hátrányára válhat egy kisgyermeknek az orvosilag nem alátámasztott "felesleges" fejlesztés?

Figyelt kérdés

2 éves egészséges kislányról van szó. 1 évesen volt néhány Dévény tornás kezelésen egy kicsit megkésett mozgásfejlődés miatt, azonban teljesen behozva önmagát és társait már nincs semmi problémája. A beszédben jóval előrehaladottabb a többieknél.

A dévényes háttért tekintve gondolom úgy, hogy egy játékosabb fejlesztés (mondjuk tsmt) nem árthat. Mi a véleményetek erről? Annyi mindent hallani az iskolában előbukkanó tanulási/viselkedési problémákról, hogy ezt megelőzendő eszembe jutott ez a lehetőség. Foglalkoztatott mást is ez a "probléma"? Köszönöm!

2022. ápr. 2. 08:24
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Jaj, mit is írt ez a hülye ránk? Jaj má' elfelejtettem,

ja megvan! Az imént ezt írta:

"egyesek bunkónak tartanak engem, csak mert "én támadólag" megdícsértem egy helyes választ, és "én támadólag"

NEM bizonyos pökhendi válaszolókat dícsértem meg..."

De há' mé' nem a magabiztos, pökhendi, válaszunkat dicsérte meg?

Nem értem... Mivel okosok és segítőksézek vagyunk. Ez meg itten hülye támadó. Véletlen se jogosan védekező.

Hüpp... akkor is megsértődünk és kötözködünk, csak ne kelljen segítenünk a szülőknek azáltal, hogy befogjuk a szánkat

és nem szólunk bele abba, amihez nem értünk.

Hogy merészel holmi szakember beleszólni ebbe?? Meg vagyunk sértődve. :( Majd mi beleszólunk! Fene a pofácskáját a szakemernek.

Gyere Blém, kössé má te is bele! Írd neki, hogy "jácod itetn a cakembört te beképzőtt", meg ilyeneke blém, tudod, ahogy szoktuk! Jaj, máris jobb kedvünk vagy, hogy végre a kérdezők rovására köztözködhötünk a szakmai válaszok elle,. :) Má nem is sírunk. :)

Csak amikor a kötözködésünk befejezétével megint unatkozunk...

És belekötünk megint egy szakirányban végzettbe. Addig se unatkozunk mink itten.

2022. ápr. 6. 23:59
 32/34 Derjaderja ***** válasza:
Feladom, nem értem.
2022. ápr. 7. 00:02
 33/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hú, nem gondoltam, hogy ekkora port kavarok ezzel a kérdéssel. Természetesen én is hallottam róla, hogy a felesleges KORAI fejlesztés felpörgeti az idegrendszert, összezavarja az amúgy normálisan fejlődő gyereket. Sőt, olyat is hallottam, hogy hiperaktivitást okozhat a túl sok korai fejlesztés.

Viszont én most a későbbi fejlesztésre értettem ezt, ami játékosabb formában történik. A tsmt ugyan specifikus gyógytorna, de annak is van amolyan "elhétköznapiasodott" játékos formája, ami manapság szinte mindegyik nagyobb településen elérhető, akár csoportos formában is. Erre értettem. Mindenesetre mégegyszer köszönöm az összes reakciót! 😊

2022. ápr. 7. 21:25
 34/34 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk a kerületben volt olyan bölcsis torna, amit egy tsmt terapeuta tartott teljesen normális gyerekeknek, volt benne tsmt gyakorlat is. Mi később elkezdtük a tsmt-t otthon, volt benne hintázás, fitness labdán rugózni, stb., az összes gyakorlatot bármelyik gyerek megcsinálhatja nem lesz tőle semmi baja. Nem kell ennyire tuldimenzionálni a dolgokat.
2022. ápr. 7. 21:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!