A te gyerekedet mennyire neveled elfogadásra?
Tegyük fel, hogy egy adott közösségen belül szeretne gyerekeddel játszani olyan, aki erre nem képes úgy, mint az átlagos gyerekek, nem tud nagyon érthetően beszélni, vagy nem tud átlagosan mozogni, vagy nem tud úgy viselkedni, ahogy egy átlagos gyerek.
Adott gyereknek rosszul esik, hogy a te gyereked őt nem választja párnak, vele nem akar beszélgetni és nem akar vele játszani, bezzeg másokkal meg igen. Meg is mondja, hogy nem szeretne, ő nem a barátom, amiért a másik gyerek sír, féltékeny, és ennek hangot is ad. A gyereked érti, hogy a másik nem tehet a nehézségéről, de nem tud vele mit kezdeni, mert nem érti, mit mond, a gyerek nem marad játékhelyzetben, nincs közös érdeklődés sem, meg ilyesmi, de nem bánt a gyerek senkit sem, sőt inkább a tiéd lesz támadó, ha a másik gyerek szét akarja szedni a tiédet és a barátnőjét(ezért szót emel, meg a gyereked ellen, hogy az kiközösíti, mert nem barátkozik vele) vagy panaszkodik felnőtteknek rá és ez rosszul esik a tiédnek.
Szóval a gyereked nem barátkozik a másik gyerekkel, aki emiatt sír és féltékeny. Mit tennél? 7-10 éves korig vannak a gyerekek. Megértem a gyereket is, meg az enyémet is.
Nézd, ha nem csúfolja, nem üti, nem alázza... azért, mert a gyerek más, akkor szerintem az már rendben van, ez már az én szememben elég elfogadó.
Ne kelljen már olyannal jászania, akivel bármilyen okból nem akar.
Igen, mindenki szeretné, hogy a kislány ne legyen megbántva, mert az enyém nem beszélget vele szünetben meg nem választja magától párjának és hangot ad annak, hogy a másik gyerekkel szeretne lenni, mert ő a barátja, erre a kislány sír..
Sajnálom szegényt, felfogja, hogy mi van, és nem tud ellene tenni, és igen, az enyém nem érez vele együtt. Azt kellene, hogy nem sajnálatból, hanem a saját példáján okulva, "jó érzés nekem, ha más foglalkozik velem" gondolkodás alapján örömöt akarjon okozni annak a lánynak és beszélgetne vele picit, nem lehet kirekeszteni az idegesítő kollégát sem, hanem arra a területre kell szorítkozni, ahol a legkevesebb sérelmet okozza számodra, néha megdicsérni valamit, amit tud csinálni, de kellemes távolságtartóan, esetleg minimális udvarias csevegés, mert ő is ember. Persze nem kell vele kajálni menni, de kizárni a kajálásból, mert te csak a haveroddal ülsz egy asztalhoz szerintem nem oké. Legalább néha kell rendesnek lenni másokkal és félretenni a saját igényeinket. Nem mindig, hanem csak néha, akár csak 5ből vagy 3ból egyszer ne csak a saját örömére gondoljon már, ennyire önzőnek lenni.. Meg ő nem veszt vele semmit, a másik nem károsítja meg, csak zavaró PICIT esetleg. Kibírja, hogy 10 percig nem teljesül a kívánsága és mással kell kedvesnek lennie magán kívül, nem lesz tökéletes komfortja... ezek vannak az én fejemben, meg a többi szülő fejében is. "miért nem tud vele is kedves lenni kicsit" az enyémben még az is van, hogy "bezzeg mikor ő nem együttműködő, azt el kell fogadnia másoknak és jól is esik neki, hogy törődnek vele és nem rekesztik ki, fordítva bezzeg nem megy neki"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!