Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te gyerekedet mennyire...

A te gyerekedet mennyire neveled elfogadásra?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy adott közösségen belül szeretne gyerekeddel játszani olyan, aki erre nem képes úgy, mint az átlagos gyerekek, nem tud nagyon érthetően beszélni, vagy nem tud átlagosan mozogni, vagy nem tud úgy viselkedni, ahogy egy átlagos gyerek.

Adott gyereknek rosszul esik, hogy a te gyereked őt nem választja párnak, vele nem akar beszélgetni és nem akar vele játszani, bezzeg másokkal meg igen. Meg is mondja, hogy nem szeretne, ő nem a barátom, amiért a másik gyerek sír, féltékeny, és ennek hangot is ad. A gyereked érti, hogy a másik nem tehet a nehézségéről, de nem tud vele mit kezdeni, mert nem érti, mit mond, a gyerek nem marad játékhelyzetben, nincs közös érdeklődés sem, meg ilyesmi, de nem bánt a gyerek senkit sem, sőt inkább a tiéd lesz támadó, ha a másik gyerek szét akarja szedni a tiédet és a barátnőjét(ezért szót emel, meg a gyereked ellen, hogy az kiközösíti, mert nem barátkozik vele) vagy panaszkodik felnőtteknek rá és ez rosszul esik a tiédnek.

Szóval a gyereked nem barátkozik a másik gyerekkel, aki emiatt sír és féltékeny. Mit tennél? 7-10 éves korig vannak a gyerekek. Megértem a gyereket is, meg az enyémet is.

2022. márc. 28. 13:35
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
95%

Nézd, ha nem csúfolja, nem üti, nem alázza... azért, mert a gyerek más, akkor szerintem az már rendben van, ez már az én szememben elég elfogadó.

Ne kelljen már olyannal jászania, akivel bármilyen okból nem akar.

2022. márc. 28. 13:48
 2/44 anonim ***** válasza:
93%
Semmikepp nem várnám el a gyerekemtől, hogy csak azért játsszon egy másikkal, mert az kinézte maganak. Sajnálatból amúgy sem játszunk egymással. Ezt a masik gyereknek is meg kell tanulnia.
2022. márc. 28. 13:55
 3/44 A kérdező kommentje:
Nem, csak megmondja a kislány előtt, hogy ő nem a barátja, nem akar vele játszani és nem érti, mit mond és nem akar vele játszani, mert "nem ügyes" és hogy ő a másik gyerek párja akar lenni. Mindenki szerint(szerintem is) a gyerekem nem elég együttérző, sajnálom szerencsétlen másik gyereket, de amíg az enyém nem érzi át, addig nem tudok mit kezdeni a helyzettel, ha próbálom rátukmálni a másik gyereket, az enyém támad és ellenkezik, hogy nem akarja. Hiába mondom neki, hogy bezzeg te ebben meg ebben nem vagy ügyes, mégis elfogadják mások, beszélgetnek veled, barátkoznak veled, valahogy nem érzi át, csak mondogatja hogy az más. Persze tényleg más terület, de az is nehézség, a többi rendes embernek köszönhetően meg kevésbé érzi magát rosszul miatta, mert elfogadják.
2022. márc. 28. 14:01
 4/44 anonim ***** válasza:
85%
Szóval a másik gyerek állandóan a tiéddel akar játszani, a tiéd meg azt mondja neki, hogy nem. Erre mindenkinek az a véleménye, hogy nem elég együttérző, de a másikat meg senki nem cseszegeti, hogy ne nyomuljon.
2022. márc. 28. 14:14
 5/44 anonim ***** válasza:
82%
A gyereked megmondta, hogy mi a baja. A másikkal nem lehet jól játszani. Mi olyan érthetetlen ezen? Azt akarod, hogy "együttérzésből", szánalomból játsszon vele. Annak a kisgyereknek nincs joga a másikra rákényszeríteni magát, ezt a te fiad még nagyon pontosan tudja, mert gyerek és még nem neveltetek bele álszentséget. A másik gyerek keressen olyan társat, aki szívesen játszik vele és kész. A felnőttek meg persze hogy rá akarják kényszeríteni a tiédre ezt a gyereket, mert az lenne a legegyszerűbb, megoldódna a probléma, hogy mit kezdjenek ezzel a gyerekkel, nem kellene vele többet foglalkozni, szívjon csak a fiad. Neki meg van annyi esze, hogy nem akar. Gondolj már bele, egyszer csak melléd tesznek egy munkatársat, akinek nem érted a beszédét és nem hajlandó együttműködni sem, de te oldd meg, viszlát. Te nem szólnal a főnöködnek, hogy heló, ez nem így működik??
2022. márc. 28. 14:17
 6/44 anonim ***** válasza:
15%
Nem együtt érző és nem elfogado a gyereked. Ebben a korban már felfoghatná, hogy a nem játszom vele mert nem ügyes és a nem a barátom visszautasítás sértő. A Kati a legjobb barátom azért lesz a párom lenne a megfelelo
2022. márc. 28. 14:17
 7/44 anonim ***** válasza:
70%
És a közösség többi tagja aki szintén nem akar játszani vele? Az nem gáz, csak az a gyerek akire ráakaszkodik, pedig világosan közölte hogy nem?
2022. márc. 28. 14:28
 8/44 A kérdező kommentje:

Igen, mindenki szeretné, hogy a kislány ne legyen megbántva, mert az enyém nem beszélget vele szünetben meg nem választja magától párjának és hangot ad annak, hogy a másik gyerekkel szeretne lenni, mert ő a barátja, erre a kislány sír..

Sajnálom szegényt, felfogja, hogy mi van, és nem tud ellene tenni, és igen, az enyém nem érez vele együtt. Azt kellene, hogy nem sajnálatból, hanem a saját példáján okulva, "jó érzés nekem, ha más foglalkozik velem" gondolkodás alapján örömöt akarjon okozni annak a lánynak és beszélgetne vele picit, nem lehet kirekeszteni az idegesítő kollégát sem, hanem arra a területre kell szorítkozni, ahol a legkevesebb sérelmet okozza számodra, néha megdicsérni valamit, amit tud csinálni, de kellemes távolságtartóan, esetleg minimális udvarias csevegés, mert ő is ember. Persze nem kell vele kajálni menni, de kizárni a kajálásból, mert te csak a haveroddal ülsz egy asztalhoz szerintem nem oké. Legalább néha kell rendesnek lenni másokkal és félretenni a saját igényeinket. Nem mindig, hanem csak néha, akár csak 5ből vagy 3ból egyszer ne csak a saját örömére gondoljon már, ennyire önzőnek lenni.. Meg ő nem veszt vele semmit, a másik nem károsítja meg, csak zavaró PICIT esetleg. Kibírja, hogy 10 percig nem teljesül a kívánsága és mással kell kedvesnek lennie magán kívül, nem lesz tökéletes komfortja... ezek vannak az én fejemben, meg a többi szülő fejében is. "miért nem tud vele is kedves lenni kicsit" az enyémben még az is van, hogy "bezzeg mikor ő nem együttműködő, azt el kell fogadnia másoknak és jól is esik neki, hogy törődnek vele és nem rekesztik ki, fordítva bezzeg nem megy neki"

2022. márc. 28. 14:29
 9/44 A kérdező kommentje:
Ja igen, a közösségben mások rendesek és együttérzőek "majd én leszek a párja" meg végig hallgatják, meg vigasztalják, mikor sír, így még szembetűnőbb, hogy az enyém nincs a kedvesek és együttérzőek közt. És igen, a lánynak így pont az én gyerekem elfogadása kell, hisz ő az egyetlen, aki nem barátkozik vele(meg másik gyerekkel sem, csak az nem hiszem, hogy felfogja mi is van, vagy érzelmileg stabilabb, mint a lány), illetve szerintem most találkozik ezzel a fajta "elfordulással" először, mert elég védett közegből jön.
2022. márc. 28. 14:32
 10/44 anonim ***** válasza:
79%
Javíts ki, ha tévedek, de a "pár" nem 2 embert jelent? Azt írtad, más gyerek lesz a párja, akivel barátkozik. Akkor inkább őt kéne megbántani, hogy keressen más párt, mert ő épp empátiát gyakorol? Ez elég fura. Játéknál más, azt többen is lehet, bár elég bosszantó lehet, ha valaki, bármilyen okból elrontja a játékot. Ok., hogy nem tehet róla, de a te gyereked is GYEREK, őt is ugyanúgy megilleti a játékélmény. Arról, hogy a másik gyereket túlvédtek a szülei, nem a te gyereked tehet. Azt írtad, mások elfogadóak vele, akkor játsszon velük. Senkit nem lehet barátságra kötelezni.
2022. márc. 28. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!