Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj hogy még nem beszél...

Baj hogy még nem beszél mondatokban? 2 éves elmúlt

Figyelt kérdés

Sziasztok

Kislányom decemberben múlt 2 éves,nem bölcsis

Rengeteg szót mond,használ,de még nem rakja őket össze mondatokban

Addig eljutott,hogy szia apa,szia mama,szia anya

Védőnőnek jeleztem,azt mondta nincs okom aggódni,várjak vele,más még ennyit sem tud

Állathangokat szépen utánoz,állatok nagy részét megnevezi

Többször fordul elő,hogy a szavak elejét használja csak,mint pl a buszra annyit mond bu,bácsira bá

De több az a szó,amit szépen kimond,amit a legjobban tud,az a nem

Nem tudja még megmondani hány éves,sem a nevét,de más ismerős nevét már mondja,akit ismer

Mondókázni szó szerint utál,ott hagy,a mesét,ha olvasom szintén nem szereti,pedig 6 hónapos kora óta olvasok neki rövidebb meséket,rengeteg foglalkoztató könyvünk is van

Sokat énekelek neki,az sem érdekli

De engem mégis idegesít ez,hogy hiába foglalkozok vele,mégsem halad a beszéddel,első gyermek,nem tudok mihez viszonyítani.

Tudom,minden gyermek más,és majd beindul a beszéde...

Amit szeret a fa kirakós,puzzle,építőkocka,rajzolás,játékkonyhában főz,pakol,mindent elrak este maga után,szeret nekem segíteni,ruhát berak a gépbe,kiszedi,viszi a szárítóba

Ott van velem,ha főzök,kint is vagyunk a szabadban,nagyokat sétálunk,játszóra elmegyünk ha az idő olyan,vásárolunk stb.

Segítsetek,bőven elég amit tud? Várjak még vele,hogy valahova elvigyem?

Esetleg mit tanácsoltok még,mi indítaná be a beszédet? Milyen játékos foglalkozással?

Előre is köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat

2022. márc. 16. 13:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez teljesen normális, átlagos. Mindig lesz aki valamiben jobb, másban rosszabb stb. De pont a beszédben egyébként nem is számít (nyilván egészséges nem idegrendszeri problémás gyerekre gondolok), hogy mikor kezdi, óvodás korban kiegyenlítődnek ezek a különbségek, és nem lesz szebben beszélő, vagy okosabb az a gyerek aki 1,5 évesen kezdett beszélni nem 2,5 évesen.
2022. márc. 16. 21:17
 12/12 A kérdező kommentje:
Azóta 3 éves, verset, mondókákat mond. Folyékonyan beszél. 😛 egész nap be nem áll a szája
2023. jan. 3. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!