Baj hogy még nem beszél mondatokban? 2 éves elmúlt
Sziasztok
Kislányom decemberben múlt 2 éves,nem bölcsis
Rengeteg szót mond,használ,de még nem rakja őket össze mondatokban
Addig eljutott,hogy szia apa,szia mama,szia anya
Védőnőnek jeleztem,azt mondta nincs okom aggódni,várjak vele,más még ennyit sem tud
Állathangokat szépen utánoz,állatok nagy részét megnevezi
Többször fordul elő,hogy a szavak elejét használja csak,mint pl a buszra annyit mond bu,bácsira bá
De több az a szó,amit szépen kimond,amit a legjobban tud,az a nem
Nem tudja még megmondani hány éves,sem a nevét,de más ismerős nevét már mondja,akit ismer
Mondókázni szó szerint utál,ott hagy,a mesét,ha olvasom szintén nem szereti,pedig 6 hónapos kora óta olvasok neki rövidebb meséket,rengeteg foglalkoztató könyvünk is van
Sokat énekelek neki,az sem érdekli
De engem mégis idegesít ez,hogy hiába foglalkozok vele,mégsem halad a beszéddel,első gyermek,nem tudok mihez viszonyítani.
Tudom,minden gyermek más,és majd beindul a beszéde...
Amit szeret a fa kirakós,puzzle,építőkocka,rajzolás,játékkonyhában főz,pakol,mindent elrak este maga után,szeret nekem segíteni,ruhát berak a gépbe,kiszedi,viszi a szárítóba
Ott van velem,ha főzök,kint is vagyunk a szabadban,nagyokat sétálunk,játszóra elmegyünk ha az idő olyan,vásárolunk stb.
Segítsetek,bőven elég amit tud? Várjak még vele,hogy valahova elvigyem?
Esetleg mit tanácsoltok még,mi indítaná be a beszédet? Milyen játékos foglalkozással?
Előre is köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!