Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom elmúlt másfél éves...

Kislányom elmúlt másfél éves de pohárból nem igazán akar inni. Hogy lenne célszerű rászoktatni? Ha egész nap kínálhatnám vagy ha csak ebéd után vagy ne is adjak cumiból neki inni?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 3. 04:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi reggeli után mindig kávézunk férjemmel. A lányom nem akart inni semmit, de ilyenkor nyúlkált sokszor a bögrénkért. Már ott tartottam, max földhöz vágja, kapott egy kávésbögrébe langyos tejet és betolta az utolsó cseppig. Ezután nem volt gond az ivással. Próbáld ki a vastag falú kerámia bögrét, amit nem tud szétharapni. És nem sajnálszt. Bár 4 év alatt csak kettőt tört össze. Aztán később ő választott műanyag poharat is magának.
2020. ápr. 3. 05:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tápszert a 14 hónapos lányom a cumisüvegből issza, de már minden mást pohárból. Sokat mutattam neki hogy mi iszunk és elkezdett neki tetszeni, eleinte persze kilöttyintette azt a kicsit ami benne volt, de már szépen iszik. De én a tápszeren kívül soha nem adtam neki másból inni, vettem neki ilyen ivós cumisüveget, de nem nagyon akart belőle inni.
2020. ápr. 3. 06:39
 3/6 A kérdező kommentje:
De néha néha kínálhassam vagy csak pohárból igyon?mert tud kortyolni csak néha lötyög ki neki viszont többet iszik ha cumisüvegből kapja
2020. ápr. 3. 07:23
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Csoros poharra cserelnem a cumisuveget es az osszes cumisuveget elpakolnam napkozben. Ha szomjas inni fog.

Van olyan csoros pohar aminek idovel leveheto a csor resze es marad pohar. Igy meg csak a pohar mintaja szine is megszokott marad.

2020. ápr. 3. 07:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt eleve úgy oldottam meg, hogy cumisüvegből csakis tápszert kapott. Minden mást itatópohárból (a nagynál, a kicsi meg sima poharat kapott az egyébre az első perctől). Így ahogy leszokott a tápszerről, leszokott a cumisüvegről is.
2020. ápr. 3. 09:27
 6/6 anonim válasza:

Szerintem is vegyél neki csőrös pohárkát, először csak kevés vizet tegyél bele, hogy könnyen elbírja :)

Lecserélheted egyből is, de szerintem jobb az átmenet és mindennap egyre többször csőrösből adni neki.

Nálunk szerencsére könnyen ment a poharazás. 5 hós korától csak pohárból kapta a vizet, sőt a tápszert is.

Következő babánál szerintem már elő sem fogom venni a cumisüveget.

2020. ápr. 27. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!