Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert nem tud a gyerekem...

Miert nem tud a gyerekem kapcsolatot teremetni kb senkivel?

Figyelt kérdés

A kislanyom februar 24-en lesz 3 eves. Olyan elkepeszto modon bizalmatlan, tavolsagtarto gyakorlatilag mindenkivel, h mar kezdek megijjedni. Aki nem a mindennapjai resze, vagyis en, az apukaja, nagymama es nagypapa(mert veluk ha nem is talalkozunk minden nap, de mindennap facetime-olunk es realativ sokat is van veluk sztem) azoknak -nem valaszol, ha kerdezik

-mogem bujik

-nem engedi, hogy segitsenek neki pl ha elesik v ilyesmi

-hiaba vannak olyan gyerekes barataim akikkel sokat jarunk ossze mert egykoruak a gyerekeink (heti 2x kb de van tobb), hiaba talalkozik veluk sokat es regota tehat evek ota ismeri oket, veluk is azert tavolsagtarto, egyaltalan nem szol hozzajuk se, az is ritka ha valaszol a kerdeseikre. Pedig nekem mindig ugy beszel roluk, hogy szereti ezeket az embereket, el is mondja, hogy szeretem xy-t.

-gyerekekkel jobban elvan, sot szerintem szereti a gyerektarsasagot, szeret futkarozni a kis barataival, szerepjatekoznak a maguk szintjen, de azert ott is ugy van, h ha kerdezi egy masik gyerek haaat eleg ritka ha valaszol. De ezesetben se arrol van szo, h nem kedveli az adott gyereket, mert emlegeti ha nem vagyunk veluk es elmondja h szereti.

-fel eve bolcsibe jar, ahol soha egy konnycseppen nem ejtett azert, mert otthagyom, megis a dadusok mondjak, h egyaltalan nem kommunikal veluk, max igen-nem-mel valaszol es ennyi. Olyan szinten nem mer(? Nem tudom ez “nem mer”-nek szamit e) veluk kapcsolatot teremeteni, hogy hiaba szobatiszta itthon is, papaeknal is, a bolcsiben ha nem viszik el idorol idore wcre inkbb bepisil, minthogy szoljon nekik. Es a raadas, hogy elmondasa szerint szeret bolcsibe jarni, reggel ujjong mikor beerunk a kapun es orommel meseli papaeknak h o bolcsis. Multkor mentem erte es meg beszelgettem amugy pont errol a dadaval kozbe meg beszelt hozzam a kislanyom es meg is jegyezte a dada h “jé Lilla mar igy tud beszelni” mert h ok a hangjat se nagyon halljak.

Pedig ugy erzem nem neveltuk burokban…

Ahogy idosodik egyre rosszabb egyebkent…

Amugy minden masban annyira ugyes, okos nagylany de emiatt nagyon aggodom

2022. febr. 13. 07:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
En nem akarom rahuzni, sot, annak ellenere h ez egy eleg autisztikus dolog kb biztos vagyok benne h nem autista, hiszen ahhoz tobb jellemzonek is jelen kene lennie de nincs. Teljesen neurotipikus kisgyerek csak vmiert szorong a tarsas kommunikaciotol
2022. febr. 13. 20:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Hol láttok itt autistát? MUTISTÁT írtam! SZELEKTÍV MUTIZMUS=megnémul a gyerek bizonyos közegben, és csak szűk körben beszél rendesen.
2022. febr. 13. 21:01
 13/13 A kérdező kommentje:
Nyugodj meg😂 volt egy komment az autizmussal kapcsolatban is😃
2022. febr. 14. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!