Milyen nép hiedelmek léteztek régen a gyermekneveléssel kapcsolatosan?
Nekem is ez jutott eszembe.
Meg hagyd sírni az újszülöttet, mert eljapatod, ha mindig felveszed.
3 hónaposan nyugodtan lehet neki kenyeret meg miegymást adni
Barátnőmmel sétáltunk az akkor 9 hónapos fogzó gyerekeinkkel.
mikor oda somfordált egy öreg nyanya és megállapította, hogy azért van mindkét gyerek szájában az ujjuk mert épp most tanulják lerágni.. Jött is a csuda tanács egyből.. Kössük a gyerekeink kezét hátra, így majd nem fogják rágni a körmüket.. 🤦♀️
A földön játszó gyereket nem szabad átlépni, mert nem nő meg.
Piros cérna a csuklójára szemmelverés ellen.
Nem volt mindegy, hogy hová öntötték ki a gyerek fürdővizét, mert ha átmegy valaki rajta, az balszerencsét hoz a gyerekre.
Aki este ment kisbabás házhoz, az otthagyott valamit, hogy ne vigye el a gyerek álmát.
Nem teljesen gyerekneveles de szerintem ezis ide sorolható :
- ne nézz majomra mert csúnya lesz a gyereked
-ne feküdjön allat a hasadra mert szőrös lesz a gyerek
-ne hordj normál nadrágot mert elszoritod a gyereket.
- ha beutod magad, a gyereken ott lesz a helye
-köss a kezére piros szalagot amig nincs megkeresztelve mert elviszik a gonoszok.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
6
Ez szimpla ostobaság.
Amit az 1 és a 2 írt az nem népi hiedelem. Akkor így csinálták és kész. Nem volt idő ott ücsörögni a gyerekkel.
Egyébként én sem kapkodom fel 1-1 nyüszögésre, ha épp olyat csinálok, akkor sír amíg be nem fejezi vagy én nem végzek azzal amit csinálok.
A régi időkben, 40-50 éve adtak kenyeret zsírral, nokedlit... mégis élnek azok az emberek is.
Sőt bele ástàk a gyereket derékig a földbe amíg ők kint kapáltak, vetettek. De ez sem hiedelem hanem szokás volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!