Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet átszoktatni a...

Hogy lehet átszoktatni a különalvásra egy 5 évest?

Figyelt kérdés

Elvált apa vagyok és a lányom még mindig az anyjával együtt alszik, hiába mondom neki folyamatosan hogy ez nagyon nem lesz jó így.

Van tapasztalat, valamilyen praktika hogy ekkora gyereket hogy lehet átszoktatni a külön alvásra?

Emiatt ha nálam alszik nagy ritkán mi is együtt alszunk, de gondoltam idén megpróbálom átszoktatni, de nem sok esélyt látok ha az anyjánál nem így van...

Előre is köszönöm!

2022. febr. 12. 10:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

A gyerekek okosak tudják kinél mi a szabály, és ha az elején nem engedtél volna neki, már nem is akarna veled aludni.

A fiamat is ennyi idősen hagytuk egyedül az ágyban, mi költöztünk ki a nappaliba, volt a szoba között egy toló ajtó első este azt nyitva hagytuk, kb 5 percet pityergett 1-2 napig, 3. nap az ajtót is behúztuk, majd be is falaztuk egy idő után.

Nem nagy csoda határozottság, ne érezze, hogy van választás.

2022. febr. 12. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:

Mi a franciaágyunk mellé tettük a lányunk ágyát.

Én kb olyan fél éves kora körül vettem magam mellé egészségügyi okokból.

4 éves korában kapott külön ágyat, de csak 5 éves korától alszik külön, miután betettük a szobánkba az ágyát.

Lassan, de biztosan. De neki több egészségügyi problémája is volt, ami miatt folyamatos felügyeletet igényelt éjjel is.

Azt javaslom, hogy próbáld meg a gyerek anyjával ezt megbeszélni. Nem tudom, hogy elfér-e a szobában még egy ágy, de ez lehetne az első lépés.

2022. febr. 12. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Amúgy neked miért ekkora gond ez, ha csak néha alszik nálad? Szerintem ha te nem engeded, anya meg igen, annak csak annyi lesz az eredménye, hogy nem akar nálad aludni majd.

Egyébként nem, nem maradnak így a gyerekek, legfeljebb akkor, ha anyuka nem is akarja kiszoktatni maga mellől. Akkor persze, hogy ott marad. Én mindkét gyerekemmel együtt aludtam 2+ évig szoptatás miatt, mert kényelmesebb volt. 3 és 6,5 évesek, mindenki a saját szobájában alszik, max éjjel jönnek néha, ha rosszat álmodnak.

2022. febr. 12. 13:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ehhez anyával egyet érteni. Ha őt nem zavarja, hogy vele alszik a gyerek, akkor nem fog úgyse tenni semmit. Te kozlod a gyerekkel, hogy nálad a saját szobájában alszik.
2022. febr. 12. 14:40
 15/17 A kérdező kommentje:
13: Azért gond mert szerintem nem egészséges, főképpen ha önálló, talpraesett embert akarunk nevelni. Nem mondom hogy mindig rosszul sülhet el, de nem is látom hogy válhat ez később javára a gyermeknek.
2022. febr. 13. 19:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

13 éves koromig anyukámmal aludtam, amíg beteg nem lett.

Semmi károm nem lett belőle.

2022. febr. 13. 19:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Na hát a talpraesettség nem ezen múlik.

Te is a feleségeddel aludtál gondolom. És ettől kevésbé vagy talpraesett?

2022. febr. 13. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!