Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet átszoktatni a...

Hogy lehet átszoktatni a különalvásra egy 5 évest?

Figyelt kérdés

Elvált apa vagyok és a lányom még mindig az anyjával együtt alszik, hiába mondom neki folyamatosan hogy ez nagyon nem lesz jó így.

Van tapasztalat, valamilyen praktika hogy ekkora gyereket hogy lehet átszoktatni a külön alvásra?

Emiatt ha nálam alszik nagy ritkán mi is együtt alszunk, de gondoltam idén megpróbálom átszoktatni, de nem sok esélyt látok ha az anyjánál nem így van...

Előre is köszönöm!

2022. febr. 12. 10:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos a választ nem tudom de speciel en pont ezért nem értek egyet azzal a nezettel hogy az ujszulott ne kisagyban, hanem mellettem aludjon. Egyik ismerosom is igy csinálta, a 4 éves lánya azóta is csak mellette tud aludni és most jön a harmadik baba, nem tudom hogyan fogja a kislanyt leszoktatni errol ha jön az új baba. Másik ismerős is így csinálta és mondták hogy nagyon megbantak mert a gyerek azóta is csak velük tud aludni.
2022. febr. 12. 10:41
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Addig még az anyjával nem lesztek közös állásponton ez ügyben, nehezen.

Egyébként mi fokozatosan csináltuk.

Először pár este az ágya szélén ültem, majd az @gy mellett, a szoba közepén stb. Szép lassan távolodtam.

Te elmondod a gyereknek h neked nem jó h együtt alszotok, és próbáljátok ki h így milyen. Mesélsz egy mesét mint az oviban és alvás

2022. febr. 12. 10:44
 3/17 anonim ***** válasza:
53%

Ez szép #1es, de az ilyet mindig az mondja akinek max fogzáskor kelt a gyereke éjjel.

Akit viszont 20 percenként ébreszt a baba, az sok ilyen elvet félre dob.

2022. febr. 12. 10:48
 4/17 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom 3as,unokatesom gyereke kifejezetten sírós gyerek volt, sírt mindenen, nem csak fogzaskor, mégis kisagyban aludt. Főleg hogy nálunk pl a kiságy kb 1.5 méterre van a franciaagyunktol, nem nagy táv 🤗 De természetesen attól szép a világ hogy mindannyian máshogy gondolkodunk, ki így ki úgy, sosem volt vitam senkivel eltero nezopont esetén sem gyerekneveles, sem politika, sem otlasi téren 🤗
2022. febr. 12. 10:54
 5/17 anonim ***** válasza:
40%
Eloszor csak vegyel egy kisagyat magad melle abban aludjon. Azran a kisagyat tedd messzebb a szoba sarkaba. Kozben legyen kesz egy csinos gyerekszoba is, ahol napkozben is alszik delutan a sajat agyan. Aztan majd tedd at, de mindig hagyd lampaval elaludni es csak akkor kapcsold le ha elaludt. Vagy magatol lekapcsolos ejjeli lampa amit o maga felkapcsol ha meg nem alszik.
2022. febr. 12. 11:11
 6/17 anonim ***** válasza:
28%
🤗 a passzív agresszív véleményed ettől még csupán másod kézből valő. Hiszen nem te tapasztaltad csak a valakidékről ezt te így tudod... 🤗
2022. febr. 12. 11:13
 7/17 anonim ***** válasza:
73%
6os legyen szép napod. Továbbra is így gondolom és nem fog a gyerekem mellettem aludni, ettől a, tiéd alhat felőlem melletted, nekem ez nem oszt nem szoroz🤗
2022. febr. 12. 11:28
 8/17 A kérdező kommentje:

Hölgyem, nyugalom, béke! XD

Amúgy köszönöm a hozzászólásokat!

2022. febr. 12. 11:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz lesz,főleg ha az anyukával nem vagytok közös állásponton. Hisztikre készülhetsz szerintem, illetve beszólásokra,hogy anyunál bezzeg lehet. A kettessel értek egyet,fokozatosan csináljátok.
2022. febr. 12. 12:16
 10/17 anonim ***** válasza:
39%
Én nem gondolom, hogy tragédia, ha az anyukával alszik és ez nem is olyan amivel veszélyezteti, tehát jogod sincs ahhoz, hogy beleszólj (jöhet a lepontozás, de ez az igazság). Azt javaslom neked, hogy vegyetek egy kis matracot amit oda lehet rakni az ágy mellé. Ne aggódj, pár év és halálosan cikinek fogja tartani azt is, hogy egy szobába aludjatok :)
2022. febr. 12. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!