Hogy lehet átszoktatni a különalvásra egy 5 évest?
Figyelt kérdés
Elvált apa vagyok és a lányom még mindig az anyjával együtt alszik, hiába mondom neki folyamatosan hogy ez nagyon nem lesz jó így.
Van tapasztalat, valamilyen praktika hogy ekkora gyereket hogy lehet átszoktatni a külön alvásra?
Emiatt ha nálam alszik nagy ritkán mi is együtt alszunk, de gondoltam idén megpróbálom átszoktatni, de nem sok esélyt látok ha az anyjánál nem így van...
Sajnos a választ nem tudom de speciel en pont ezért nem értek egyet azzal a nezettel hogy az ujszulott ne kisagyban, hanem mellettem aludjon. Egyik ismerosom is igy csinálta, a 4 éves lánya azóta is csak mellette tud aludni és most jön a harmadik baba, nem tudom hogyan fogja a kislanyt leszoktatni errol ha jön az új baba. Másik ismerős is így csinálta és mondták hogy nagyon megbantak mert a gyerek azóta is csak velük tud aludni.
2022. febr. 12. 10:41
2/17 anonim válasza:
Addig még az anyjával nem lesztek közös állásponton ez ügyben, nehezen.
Egyébként mi fokozatosan csináltuk.
Először pár este az ágya szélén ültem, majd az @gy mellett, a szoba közepén stb. Szép lassan távolodtam.
Te elmondod a gyereknek h neked nem jó h együtt alszotok, és próbáljátok ki h így milyen. Mesélsz egy mesét mint az oviban és alvás
2022. febr. 12. 10:44
3/17 anonim válasza:
Ez szép #1es, de az ilyet mindig az mondja akinek max fogzáskor kelt a gyereke éjjel.
Akit viszont 20 percenként ébreszt a baba, az sok ilyen elvet félre dob.
2022. febr. 12. 10:48
4/17 anonim válasza:
Nem tudom 3as,unokatesom gyereke kifejezetten sírós gyerek volt, sírt mindenen, nem csak fogzaskor, mégis kisagyban aludt. Főleg hogy nálunk pl a kiságy kb 1.5 méterre van a franciaagyunktol, nem nagy táv 🤗 De természetesen attól szép a világ hogy mindannyian máshogy gondolkodunk, ki így ki úgy, sosem volt vitam senkivel eltero nezopont esetén sem gyerekneveles, sem politika, sem otlasi téren 🤗
2022. febr. 12. 10:54
5/17 anonim válasza:
Eloszor csak vegyel egy kisagyat magad melle abban aludjon. Azran a kisagyat tedd messzebb a szoba sarkaba. Kozben legyen kesz egy csinos gyerekszoba is, ahol napkozben is alszik delutan a sajat agyan. Aztan majd tedd at, de mindig hagyd lampaval elaludni es csak akkor kapcsold le ha elaludt. Vagy magatol lekapcsolos ejjeli lampa amit o maga felkapcsol ha meg nem alszik.
2022. febr. 12. 11:11
6/17 anonim válasza:
🤗 a passzív agresszív véleményed ettől még csupán másod kézből valő. Hiszen nem te tapasztaltad csak a valakidékről ezt te így tudod... 🤗
2022. febr. 12. 11:13
7/17 anonim válasza:
6os legyen szép napod. Továbbra is így gondolom és nem fog a gyerekem mellettem aludni, ettől a, tiéd alhat felőlem melletted, nekem ez nem oszt nem szoroz🤗
2022. febr. 12. 11:28
8/17 A kérdező kommentje:
Hölgyem, nyugalom, béke! XD
Amúgy köszönöm a hozzászólásokat!
2022. febr. 12. 11:48
9/17 anonim válasza:
Nehéz lesz,főleg ha az anyukával nem vagytok közös állásponton. Hisztikre készülhetsz szerintem, illetve beszólásokra,hogy anyunál bezzeg lehet. A kettessel értek egyet,fokozatosan csináljátok.
2022. febr. 12. 12:16
10/17 anonim válasza:
Én nem gondolom, hogy tragédia, ha az anyukával alszik és ez nem is olyan amivel veszélyezteti, tehát jogod sincs ahhoz, hogy beleszólj (jöhet a lepontozás, de ez az igazság). Azt javaslom neked, hogy vegyetek egy kis matracot amit oda lehet rakni az ágy mellé. Ne aggódj, pár év és halálosan cikinek fogja tartani azt is, hogy egy szobába aludjatok :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!