Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jön el a különalvás ideje?

Mikor jön el a különalvás ideje?

Figyelt kérdés
Azok válaszát várom, akik együtt alszanak a babájukkal. Érezni fogom, mikor jön el az ideje, hogy egyedül aludjon éjszaka is a kisfiam?
2008. okt. 7. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Csak az ösztöneid fogják megmondani. Kislányomat most raktuk külön szobába, 8 hónapos. Egy nagy szivacson alszik. Mikor előszőr ébred (mert még mindig szopizik éjjel) akkor vagy áthozom magunkhoz és marad reggelig, vagy én megyek át és maradok reggelig.. Általában a hármas verzió van:-)

Nekünk jó így, csak este míg alszik legalább tudunk kettesben lenni végre. Ne hallgass senkire, nagyon jó a babáknak, ha a szüleikkel alszanak.

2008. okt. 7. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi a kislányunkat 5 hetes korában "telepítettük" ki a szobánkból. Ennek több oka is volt, mivel szoptatok, ez ugye az ágyban történt és "hanggal" járt. Mivel párom rossz alvó, nem nagyon bírt aludni és már ő kért meg, hogy találjunk ki valamilyen megoldást. A megoldás az lett, hogy a kicsi átkerült kiságyastul az ő szobájába, a földre pedig egy matracot tettünk, amin éjszaka szoptatni tudok. Ez nagyon praktikus, mert így éjjel ha felébred, akkor hallom, hogy nyekereg és máris átmegyek hozzá. Szopi után nyomás bele az ágyba és alszik tovább. Mióta így alszunk, azóta a mi magánéletünk is visszatért a "rendes" kerékvágásba, illetve a kislányunk 2,5 hónapos is jól alszik. Sokszor 6-7 órát egybefüggően. Nappal pedig mindig a nappaliban vagyok vele és ott is szoptatok, így érzékeli a nappal-éjszaka váltakozását. Ezt nekünk a védőnő ajánlotta és nagyon bejött. Persze ez mindenkinél más, én éreztem, hogy külön szoba jobb lesz és így be is jött, de van aki fél, ha a gyermek átkerül a saját szobájába, akkor nem hallja meg, ha valami baj van. Nálam ez nem gond, ha megmozdul a gyerköcünk az ágyban, már azt is meghallom, pedig első gyerek és előtte bizony aludtam mindig mint egy mormota :-) Bízz a megérzésedben és az anyai ösztönben!
2008. okt. 7. 11:39
 3/3 anonim ***** válasza:
pontosan mit értesz ezen? egy ágyat v egy szobát???
2008. okt. 7. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!