A nyáron szeretnénk átköltöztetni a saját szobájába a kislányunkat. Akkor csináljuk meg neki. El sem tudom képzelni, hogyan szokom meg a nélküle való alvást. Ti hogy voltatok ezzel? HOnnan veszitek észre, ha felébred, meg ilyesmi?
2009. febr. 16. 14:51
1/8 anonim válasza:
Nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy jobb-e együtt aludni a gyerekkel, vagy épp kiságyban van-e a helye. Én azt mondom, egész egyszerűen csak oda kell szoktatni a babát. Mi egy szobában vagyunk ugyan, de még sosem aludtam együtt a 11 hós kisfiammal... a szemem fénye, imádom, éveket vártam azért, hogy Ő lehessen végre. Mégis úgy gondolom, a gyereknek külön ágyban a helye, ha van rá mód, akkor külön szobában is.
2009. febr. 16. 15:02
2/8 anonim válasza:
Mi 4 hónaposan tettük külön szobába a lányunkat, akkor lett felújítva a szobája és lett kész.
Én is féltem-logikus aggodalom-de én is, ő is jobban aludtunk. Lányom nagyon dobálja magát álmában, arra mindig felébredtem és nem tudtam visszaaludni. Így meg alszok tőle. Ha felébred, hallod, hogy nyöszög, nem is kell, hogy sírjon.-ha nyitva van legalább résnyire a két szobaajtó.
Ne félj, ez az élet rendje, előbb utóbb úgyis külön szobában lesz.
2009. febr. 16. 15:24
3/8 A kérdező kommentje:
Kiságyban alszik, csak egy szobában velünk.
2009. febr. 16. 15:29
4/8 anonim válasza:
Az én kisfiam már az első naptól külön szobában alszik,eleinte nyitva volt az ajtó(amig még kisebb volt),de most már bezárjuk neki,mert minden zajra felriadt:(.Így is minden rezdülését hallom és nincs semmi gond.Ő is sokkal nyugodtabban alszik,mi meg tudunk rendesen beszélgetni,tévézni stb... .Mi két szobás lakásban lakunk,nincs messze egymástól a két szoba.Egyszer aludt velem(apa nem volt otthon),de én semmit nem aludtam.Mi így szoktuk meg,neked bizti nehezebb lesz,de majd megszokjátok.
5.5hós baba anyuja
2009. febr. 16. 15:36
5/8 anonim válasza:
Nyugi, majd meglátod milyen erősek az ösztönök, én alapból nagyon jó alvó vagyok, de ha fiam másként mozdul álmában a másik szobában mint szokott én már ébren vagyok! Tudom hülyén hangzik, de tényleg így van nem tudom megmagyarázni hogy miért van ez.
2009. febr. 16. 15:46
6/8 anonim válasza:
ne aggódj rajta! mindegyikötök nyugodtabban fog aludni néhány éjszaka elteltével. Én például a bébiőrt használom éjszaka is. Az csak akkor jelez, ha ébredezik. És általában egyből felébredek rá, mire ő igazán felébred, ott vagyok mellette. Így párommal sokkal nyugodtabbak az éjszakáink, vagy ha éjjel valamelyikünk felkel, nem kell aggódni, hogy a gyerkőc is észreveszi a mászkálást.
2009. febr. 16. 16:38
7/8 anonim válasza:
Tényleg ne aggódj, könnyebben fog menni, mint gondolnád. Mi is egy szobában aludtunk 3 hónapig (külön ágyban) de mi az Ő szobájában, mert a miénk csak később lett kész. A költözés napján még bőgtem is, hogy akkor most már nem érezhetem az illatát éjjel?... de a második éjszakai kajcsi után már szinte természetes volt, hogy a mi szobánkba mentem vissza. Ajtók nyitva vannak, és hamarabb felébredek a mocorgására mint ahogy a bébiőr bekapcsol :)
2009. febr. 16. 18:05
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást! Én is a bébiőrt tervezem majd használni. Épp kérdezni akartam, mi van, ha még eszik éjjel. De látom, vannak még más éjszaka evő babák is, akik maguk alszanak.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!