Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiamnak a nyuszifoga...

2 éves kisfiamnak a nyuszifoganal kozepen láttam ma egy kis lyukat. Mi a teendő ?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha betomnek neki . Rettenetesen hisztis. Nem is tudom elképzelni mit csinálna az orvosi székben. Arról nem beszélve hogy örök életre megmaradna benne az a sokk. Valaki tud más megoldást?
2022. jan. 18. 21:02
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
4%

Kapaszkodjatok meg, nekem a 10 (!) hònapos gyerekemnek 4 foga kilyukadt. Nem kapott semmi cukrosat, mèg hàzi sütemènyt sem. Ennyire rossz zomàncminőseget örökölt. Akkoriban kapott először citrusfèlèt, nagyot tetszett neki ès szerintem az marta ki.

Mostuk pedig minden nap a fogàt, pont fogmosàsnàl vettem èszre, hogy az egèszseges vajszìnű helyett krètafehèr a foga elöl. Mire 2-3 hèt mùlva fogorvoshoz jutottunk-ekkorra kaptunk időpontot- màr barnàk voltak ès lyukasok, egy kisgyereknek ennyire gyorsan romlik a foga.

Szerencsère szakszerű kezelèssel menthetőek voltak a fogai. De nem minden esetben szülői hanyagsàg miatt lyukad ki a gyerek foga.

2022. jan. 19. 17:17
 42/55 anonim ***** válasza:
79%

"Nem kapott semmi cukrosat, mèg hàzi sütemènyt sem."

A citrusfélékben is van cukor fruktóz formájában. Elképzelhető, hogy van ilyen érzékeny eset is, de még mindig nem gondolom, hogy ez lenne az általános legtöbb esetben.

2022. jan. 19. 17:21
 43/55 anonim ***** válasza:
27%
Egy pár éves gyerek fogai kizárólag a szülői hanyagság miatt lyukadhat ki.
2022. jan. 19. 17:24
 44/55 anonim ***** válasza:
80%
Pontosìtom, finomìtott cukrot nem kapott. Gyümölcsben, tejben levő cukrot igen.
2022. jan. 19. 17:25
 45/55 anonim ***** válasza:
64%

"Azért hülyeséget ne írjatok"

Nem írtam hülyeséget, lediplomáztam fogorvosként és praktizálok is - veled ellentétben. Amennyiben szerinted ez hülyeség, úgy nem kell fogorvoshoz járni, azt majd kirohadnak szemed fényének a fogacskái, azt lehet éjszaka a nagy fájdalmai közepette genetikára mantrázni, hátha elmúlik neki.

Egyébként, ha kicsit is vennéd a fáradtságot, és utána néznél, hogy fogszuvasodás szempontjából mi a helytelen táplálkozás (nem, nem a csoki önmagában), akkor esetleg lenne esélye a gyerekednek, hogy teljes életet éljen ép fogakkal.

Arról nem is beszélve, hogy egyelőre genetikára, hormonokra, szoptatásra meg mocsári nyumnyeszekre hivatkozva senkinek nem változott meg a diagnózis, ellenben ha a fogorvos azt látja, hogy semmi esély nincs arra, hogy a páciens változtasson a látványosan rossz szokásain, nem biztos, hogy törni fogja magát, hogy mentegessen olyan fogakat, amiről biztosan tudható, hogy ilyen hozzáállással úgyis tönkre megy. Ugyanis nem fogat gyógyítunk, hanem az egész embert nézzük. Nem önmagában a fog dianózisa határozza meg végül a terápiát, hanem maga az ember is. De hát ugye ez olyan, hogy ha genetikailag úgy is sz@rok, akkor még jogos is az orvostól, ha nem húzza az idődet és nem terheli a pénztárcádat felesleges tömögetésekkel, hanem egyből kihúzza, nem igaz? :)

Lehet megsértődni. Valahogy az elmúlt évek amúgy is arról szólnak, hogy lassan Körmös Jutka és Kasszás Aranka is nagyobb díszdoktornak képzeli magát, mint az, aki pont 30 éve praktizál és írja a studykat.

2022. jan. 19. 17:43
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, az utolsó kommenttől még én is elszégyelltem magam, pedig egyetértek vele, még ha nem is fogorvosként. :DD
2022. jan. 19. 18:32
 47/55 A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy ilyen vita alakult ki a kérdés alatt . Annyit azért hozzá tennék hogy nem tomom a gyereket orrba szájba csokival. Napi 1 tejszeletet kapott ,meg heti 3-4 nyalóka. Na meg ugye a sok Hohes C . ( Az a kedvence) tegnap óta csak vizet kap és semmi cukrot.
2022. jan. 19. 19:00
 48/55 anonim ***** válasza:
62%

Jézus istenem. Én felnőttként egy hónap alatt nem eszek össze ennyi édességet. O.o

Tudod, hogy ez mekkora sokk egy gyerek szervezetének? Arról nem is beszélve, hogy több vitamin van egy darab almában, mint ezekben az egészségesnek eladott cukorszirupos löttyökben. Azért az tiszta, hogy “gyümölcslé” néven a marketinget veszed meg és nem valódi egészséges táplálékot, ugye?

2022. jan. 19. 19:08
 49/55 anonim ***** válasza:
15%
#45 praktizálsz!😅😅😅😅😅😅😅Igeen.Én meg sebészként.
2022. jan. 19. 19:15
 50/55 A kérdező kommentje:
Emellett hidd el hogy elegendő gyümölcsöt és zöldséget is kap 🙄🙄🤦🏽‍♀️
2022. jan. 19. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!