Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit a teendő, ha a tiltás...

Mit a teendő, ha a tiltás ellenére is folytatja a gyerek?

Figyelt kérdés
Ha valami olyat csinál, amit nem szabad, olyat pakolna, amit nem kellene és folyamatosan magyarázol neki, hogy nem szabad, nem lehet, de annál inkább csinálja? Minél erélyesebben szólsz, annál viccesebbnek találja. Nemsokára 16 hós.

2021. júl. 1. 09:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elviszed onnan.

Én olyankor beteszem az ágyában egy kicsit.

Aztán ha kiveszem és folytatja, akkor megint rászólok 2-3-szor, aztán megint elviszem onnan.

Előbb-utóbb felfogja...

2021. júl. 1. 09:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Elviszem és egyből szalad vissza. Biztos vagyok benne, hogy direkt csinálja, még les is, hogy figyelem-e.
2021. júl. 1. 09:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Elveszem előle azt a valamit (ha tudom).Ha nem mozdítható akkor a gyereket zárom el.Nalunk nagyon kevés dolgot nem szabad,de amit nem lehet az korrekt módon sohasem.Kell egy idő míg megérti és elfogadja, csak legyél következetes és minden alkalommal mond el tömören a nyelvén hogy miért nem szabad.
2021. júl. 1. 09:43
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Tereld rá más dolgokra a figyelmét. Az enyém is ilyen volt, nagyon zsivány még most is 2 évesen 😄 Élvezi, ha mérgesen szólok rá, kinevet sokszor. Muszáj mindig valami más fele tereljem a gondolatait. Boltban is ugyanez van. Ha kell neki a csoki, addig hisztizik, míg nem engedek, de rájöttem egy kis idő múlva, hogy ez rossz irány, ezért vagy odaadok neki más dolgot (szórólapot vagy viszek vmilyen játékot) vagy beszélek hozzá valamiről, h hova megyünk majd stb. Nála beválik.
2021. júl. 1. 09:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen pici gyerek elől simán el kell rakni azt, amit nem akarod, hogy fogdosson, pakoljon... Nem fogja még megérteni, hogy tilos.
2021. júl. 1. 11:05
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

14 hónapos, ugyanezt csinálja.

Tegyük fel mosogatok, ő pakolja a fiókját, elmegy a nappali irányába, mászik fel a kanapéra (az még rendben lenne, megtanítottam hogy kell lejönni) erre átlóg a karfán, mert ő fentről akar játszani a játékaival.... szaladok rémülten, erre hátradől vigyorogva, hogy hagytam a dagadt mosogatást másra. Leszedem a kanapéról, kimegyünk, visszamegy, mászik fel, szaladok, vigyorog, leveszem, vissza.

Most már az etetőszékben várja meg míg főzök, és mosogatok, ez van.

Illetve rájött, hogy kell kinyitni a sütőajtót, szóval azt is le kellett gyerekzárazzam...

A kanapéval nem tudok mit kezdeni, amerikai konyhás nappali, viszonylag nagy, nem tudom leválasztani a konyhát.

2021. júl. 1. 12:00
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a baj, hogy nem tudok már mindent elzárni előle, rengeteg cuccunk van a szekrény tetején.

És mikor szűnik meg az olyan, hogy napközben, mikor kicsit összerámolok, hogy ne essünk-keljünk a játékokban, akkor azonnal ott terem és már dobja is le a földre, pakolja ki?

2021. júl. 1. 15:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor abbahagyod a napközbeni összepakolást 😂
2021. júl. 1. 16:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Csak ha váratlanul jön valaki, nem szeretem, hogy azt gondolja, hogy kupisak vagyunk.
2021. júl. 1. 16:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedd be, ha ekkora paraszt, hogy elvárja, hogy egy totyotó mellett rend legyen egész nap...
2021. júl. 1. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!