Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiamnak a nyuszifoga...

2 éves kisfiamnak a nyuszifoganal kozepen láttam ma egy kis lyukat. Mi a teendő ?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha betomnek neki . Rettenetesen hisztis. Nem is tudom elképzelni mit csinálna az orvosi székben. Arról nem beszélve hogy örök életre megmaradna benne az a sokk. Valaki tud más megoldást?
2022. jan. 18. 21:02
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%
"nyuszifog" "ő az én kis Micimackóm" Anyám, borogass! Kérdező, már ha nem troll a kérdés, te tipikusan az az anyuka vagy aki belegárgyult a gyerekvállalásba.
2022. jan. 18. 22:11
 22/55 A kérdező kommentje:

16 - nagyon szépen köszönöm a választ !

Sajnos tisztában vagyok a hibammal. Tudom hogy én tehetek róla . Terhesen megfogadtam hogy majd a új én gyerekem nem kap tejszeletet meg csokit stb ... De sajnos ,igenis kap. Ez az egyik. A másik a cukros üdítők. Néha kap , de akkor is ... Látszólag már az is sok. Nem akarom a gyerekorvosra kenni de kb 6 hónapja azt mondta hogy nem érdekes hogyan mossuk a fogát , a lényeg hogy rendszeresen hogy a gyerek szokja a dolgot.

Valószínűleg azzal nem számolt hogy én cukros lottyoket adok neki. ( Nem sokat ! )

Amúgy szegény macikam nagyon szeret fogat mosni . Úgy sajnálom. 😔 Nemsokára megyünk 2 éves státuszra és megbeszélem a doktornővel hogy mi legyen . Csak gondoltam ,talán van valaki hasonló helyzetben.

Érdekelt volna hogy milyen új orvosi csodamodszerek vannak a futáson kívül. 😔

A nyuszifoganal pontosan középen van egy ici pici lyuk és elég sárga is neki , amit ma megpróbáltam leszedni de azt hiszem azon is már csak az orvos segíthet .

Szegyenlem magam , tudom hogy elcsesztem de attól még nem vagyok szar anya higyjetek el. Mindene megvan a picinek és igenis nevelve is van . És most természetesen könnyű beszélni róla , de ha a ti gyereketek sikoltozna félelemtől remegve az orvosi székben ,lehet hogy ti sem azzal jonnetek hogy " nem fog fájni "

De igen ! Fájni fog . Nekem még soha nem fúrtak úgy fogat hogy ne fájt volna. Arról nem is beszélve hogy 2 éves ! Ismeretlen helyzet , új szituáció , nyilván felni fog + a fajdalom. Megpróbálok egy jó magánorvost talalni

2022. jan. 18. 22:14
 23/55 A kérdező kommentje:
* az én gyerekem...
2022. jan. 18. 22:16
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Tehat NEKED van rossz elmenyed a fogorvosnal, itt ez a baj szerintem. Mar miert konyveled el elore, hogy a gyereknek is fajni fog?

Nem tudom, hogy mi siklott felre nalad, de nekem meg soha eletemben nem fajt egy fogorvosi kezeles se. Pedig volt huzas, tomes, gyokerkezeles is. Talan nem kersz erzestelenitot?

2022. jan. 18. 22:18
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
"ha a ti gyereketek sikoltozna félelemtől remegve az orvosi székben" - miért, a te gyereked a félelemtől remegve sikoltozik az orvosi székben? Ez most komoly? Vagy csak elképzeled, hogy így lesz?
2022. jan. 18. 23:34
 26/55 anonim ***** válasza:
17%
Tej fog,majd kiesik.Nagy dolog..
2022. jan. 18. 23:41
 27/55 anonim ***** válasza:
93%
Te kérdező nem vagy százas az tuti.Szerencsétlen gyerek...micimackom meg nyuszi fog.Te jo isten,be vagy szívva?
2022. jan. 18. 23:43
 28/55 anonim ***** válasza:
100%

Nagy dolog es foglalkozni kell vele, mert sulyosabb esetekben a maradando foga banja. Meg csak 2 eves.

Bar eleg “csak” annyi is, ha gyulladas alakul ki valami miatt. Nem kell azt megvarni, hogy valoban orditson a fajdalomtol. Nyilvan a fogorvos tud majd okosat mondani, lehet, hogy valoban nem csinal vele semmit, de az nem megoldas, hogy homokba dugjuk a fejunket, “majd lesz valami” alapon.

Szerintem.

2022. jan. 18. 23:48
 29/55 anonim ***** válasza:
100%

Miért sikoltozna a félelemtől remegve egy gyerek, ha még sosem volt ott és nincs semmi rossz élménye? Ez csak akkor lehet, ha te már előre bebeszélted neki, hogy milyen szörnyű dolog történt, mennyire rossz lesz és fájni fog. Különben honnan venné, hogy fájni fog és félni kell?

Egyébként is már rég el kellett volna kezdeni vele járni ellenőrzésre, hogy tudja mi az, megnézik a fogát, nem történik semmi, stb.

Én is utálom a fogorvost, mert sok bajom van a fogaimmal, de a fiamat félévente visszük. Megdicséri az orvos, kap egy matricát, és nem remeg a félelemtől. Ha meg tényleg csinálni is kell valamit, akkor el kell neki mondani, hogy ez szükséges, mert utána nagyobb gond lesz belőle, ha nem csinálják meg.

Nem azzal teszel jót a micimackódnak, hogy hagyod elrohadni a fogát.

2022. jan. 19. 07:58
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, kérdező, iszonyatosan ártalmas és mérgező ez a hozzáállás, egy roncsot akarsz nevelni a gyerekedből, aki azért retteg az orvostól, mert SZERINTED majd milyen borzalmas lesz????? Remélem, az apja normálisabb. Nem lehet, hogy ezt inkább ő kommunikálja le vele és ő vigye a fogorvoshoz?
2022. jan. 19. 09:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!