Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oda kapott a 1,5 éves lányomna...

Oda kapott a 1,5 éves lányomnak a kutyánk. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Mai nap folyamán a kutyánk belekapott a kislányom fülébe, nem lett igazából seb meg nem úgy kell elképzelni, hogy szét akarta szedni a gyereket, csak kislányom felhergelte a kutyát az meg odakapott neki a füléhez, pontosabban a fülkagylóba.

1foga nyoma van ott ami vérzett neki. A kutya be van oltva

Fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendő. Természetesen megtoroltem vizes vattával és bekentem neki betadinnal. Esetleg vigyem el orvoshoz? Vagy nem kell ennyire bepánikolni?

Köszönöm a segítséget

2020. máj. 26. 09:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%
Elég ha betadinozod. Viszont valamit találjatok ki, hogy ez ne fordulhasson elő mégegyszer.
2020. máj. 26. 09:41
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a sebbel nincs több teendő. A jövőre nézve azonban a gyerek és a kutya is felügyeletét igényel. A gyerekkel értessétek meg, mit szabad és mit nem a kutyával tenni.
2020. máj. 26. 09:42
 3/22 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm a választ. Eddig nem fordult még élő ilyen, szépen simogatta mindig.
2020. máj. 26. 09:56
 4/22 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem a gyerek fontosabb, vitesd el a kutyát a háztól.
2020. máj. 26. 10:41
 5/22 anonim ***** válasza:
23%
Felhívnám azért az ügyeletet, mert ki tudja, bár szerintem se kell vele semmit csinálni.
2020. máj. 26. 11:13
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg meg kell tanítani a gyereknek, hogy mit szabad az állatokkal és mit nem. Kérdező is írta, hogy nem harapott a kutya nagyot, kvázi "rászólt" a gyerekre, hogy hagyja békén. A gyerek nem buta, valószínűleg nem fogja a kutyát cs.esz.tetni többet.

Szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek, ha be van oltva a kutya, de én is felhívnám a gyerekorvost vagy az ügyeletet.

2020. máj. 26. 11:47
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi teendő most, a sebet azért nézegesd, ha esetleg begyulladt, váladékozik, akkor szólnék csak az orvosnak.
2020. máj. 26. 12:30
 8/22 anonim ***** válasza:
11%

Mondjuk számomra elfogadhatatlan, hogy oda kapott. Nem ütötte, verte a gyerek, gondolom. Mi nagy kutyások vagyunk, de soha egy kutyánk se tett volna ilyet.

Azért a gyerek fontosabb szerintem, bár mostanság sokaknàl ez inkább fordítva van....

2020. máj. 26. 13:00
 9/22 anonim ***** válasza:
85%

#8 nagy kutyás vagy de annyival nem vagy tisztában hogy a kutya nem egy plüss, akit hergelünk és az majd hang nélkül tűri? Az lett volna elfogadhatatlan ha komoly kárt tesz a gyerekben, de ő ezzel finoman jelezte hogy "elég" és hogy nem viseli el ezt tovább.

Az meg nonszensz, hogy aki nem ütné egyből agyon a kutyát, vagy vinné el a háztól, annak fontosabb a kutya mint a saját gyereke.

Játékkutya az kell nektek, nem igazi, azt lehet nyúzni meg hergelni, mert nem érez semmit.

A sebbel meg valószínűleg nem kell semmit tenni, a gyereknek kell elmagyarázni hogy állathoz így nem nyúlunk ahogy ő tette, mert fáj neki, idegesíti.

2020. máj. 26. 13:31
 10/22 anonim ***** válasza:
15%

"Játékkutya az kell nektek"

Így van, sajnos látszólag békés kutyákat hergelni se kell, de rátámadnak csecsemőre, kisgyerekre, mert egyszerűen bekattan nekik valami. Szóval amíg nem nagyobbak a gyerekek, biztos csak játékkutya lesz.

2020. máj. 26. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!