Miert hagyja el a legtobb anyuka a babakocsit 3 ev korul?
2 ev alatti gyerekem van (1,5 eves). Igy en babakocsizok. Ket anyuka is a 2-2,5 evesuket kezen fogva hozzak a jatszora nem laknak messze egyebkent 15p kb. Nem akarom megkerdezni oket miert nem toljak a gyerekeket mert rokonsagban is kb ekoruli gyereket probalnak szoktatni a setahoz szoval valoszinuleg ez igy szokott lenni de nem ertem az okat.
Elmagyaraznatok? En (mint tapasztalatlan elso gyerekes) ugy gondolom hogy konnyebb tolni illetve a jatszon boven elfarad a futkosasban, nekem es neki is konnyebb a kocsival.
De ez az elmelet ugy nez ki nem mukodik a gyakorlatban. Szoval mi az oka?
Nagyon sok anyukát megszólnak emiatt, ezért. És többet számít nekik az, hogy MÁS mit gondol róluk, mint a SAJÁT gyerekük.
A legtöbbször ez az ok. De ezt itt neked senki nem fogja bevallani, hogy emiatt adta el a babakocsit.
Én simán beletettem még 3.5 évesen is, mikor a városközponzba sétáltunk fel. Megyeszékhely, nagy távolságok vannak. Nem 3 éves gyereknek való.
Mert tud jarni..?
Nem szobanövényként kezelem, akit eljuttatok A-ból B-be ha muszáj, hanem velem/velünk együtt él, sétál, motorozik. Tanul kozlekedni, megnézzük a dolgokat, meg-megállunk, részese a folyamatoknak, nem csak szemlélője.
Én már azt is furcsállom mikor járni tudó gyereket soha nem fog kézen az anyja, csak be nem áll a szája a kisérőjével, pletyjál, a gyereket meg babakocsiba tolja. BABAkocsiba. A 2 évest. Ahelyett , hogy foglalkozna vele. Persze lassabb és ő rá kell figyelni, nincs idő telefont nyomkodni meg pletykálni..
Nem tudom belerakni a gyereket. Megfeszíti magát, ő már jarni akar. Hadd menjen akkor, legalább fárad.😁
15 hónapos
Kisfiam ahogy megtanult járni (1 éves korában), nem akart beleülni babakocsiba. Először csak sétált, később kismotor, futóbicaj.
De amiatt (vagy akár más miatt is) megszólni valakit, mert babakocsiban ül a járni tudó gyereke...hát sok az unatkozott rosszindulatú ember
12es válaszolónak igaza van, nagyon sokan inkább nem merik azt tenni, amit jónak látnak, mert mit fognak szólni...sajnálatos
Èn olyat sem nagyon hallottam, hogy ilyen sokáig babakocsizzanak.
A tapasztalatom inkább 2 év.
Mi màr 1,5 évesen sem hasznàltuk.
Futóbicajjal közlekedik.
1,5 hónap múlva lesz 2 éves, már a padlàson vannak a babakocsik nyár vége óta..
3 èvsen meg pviba baromi kellemetlen lenne vinni.
Főleg, hogy a 3,5 èves 4,5 km-t lazàn le tud gyalogolni, ha épp nem durcizik ( ennyire van az ovi)
A kicsi is tud ennyit menni bicajjal..
*oviba
Amúgy nekem kényelmesebb nélküle..
Keskeny, rossz járdák…
Gyorsabb is..
Szabadabb a kezem.. mint írtam 2 gyerek van..
Megtanul közlegkedni.
Már 2 évesen MINIDIG megáll a kereszteződésben már.(persze ezt nem veszem készpénznek nyilvàn)
Jah és az elején pont amiatt nem tettem babakocsiba, mert a jàtszóról hazafele elaludt, ebéd nélkül.. utána meg “hisztis” volt emiatt, és nem is evett..
Ha még hazamentünk, akkor minden ok volt ( most nem járunk arra a kátszóra, emiatt a múltidő)
12 ha így lenne, épp egy anonim oldalon nem vallanám be? Hagyjuk már. A legtöbb gyerek aktívabb természet, és nem marad meg benne sokat.
Amikor a kisebb született, a nagyobb 2 évesen visszavágyott bele, eleget is tettem neki, aztán egy-két hónap múlva már nem tudtam beletenni. Az meg, hogy tolom, majd ha elfárad, beleül, csak addig volt kényelmes, ameddig kendőben volt rajtam a kisebb. Egy idő után motorra váltott, út szélén is kellett mennünk. Jobban tudtam figyelni rá, ha nem volt plusz eszköz nálam.
Én még sosem hallottam senkit sem megszólni azért mert babakocsizik vagy azért amiért nem.
Mindenki eldönti magának, függően a helyzetétől
"Én még sosem hallottam senkit sem megszólni azért mert babakocsizik"
Mázlid van. Első gyerekkel megyeszékhelyen vadidegenektől megkaptam. A legszebb az volt, amikor egyszer a 10 hónapost (!) akarták kiparancsolni a babakocsiból azzal, hogy "ilyen nagy gyereket miért kell tolni?".
Leírhatatlan volt a döbbenet az arcomon, amikor visszaszóltam, hogy "talán mert nem tud járni?"
"Pechemre" megkésett volt a fejlődése és gyógytorna mellett is csak 20 hónaposan indult el, de ez az időszak megfelelő volt arra, hogy jó vastag bőrt növesszek és ne érdekeljen.
De abból ahogy a játszótéren vadidegenek leállnak nekem magyarázkodni, hogy "csak azért jöttek babakocsival, mert... De egyébként higgyem el, már alig használják..." -arra következtetek, hogy egyáltalán nem egyedi hogy az anyukákat piszkálják ezzel,
és inkább cipelik a kismotort, a homokozószettet és még a fülükön is szatyor lóg, ahelyett hogy kényelmesen bepakolnák a kocsiba, nehogy megszólják őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!