Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá, hogy ne...

Hogyan vegyem rá, hogy ne piszkálja folyton a kistestvérét?

Figyelt kérdés

3 éves kislányom van és 3 hónapos kisfiam. Szerencsére nem túl féltékeny rá és a pici is könnyű természetű baba. Nagyon sokat tudok foglalkozni a naggyal a kicsi mellett. De ő állandóan az öccsét piszkálja. Simogatja (simogatná de túl erősen nyúl), a cumit tuszkol a szájába, úgy bújik hozzá hogy összenyomja, erőből utánozná a csípőtornát amit csinálnunk kell, folyton emelgetni akarja, a csörgőt rázza neki, úgy hogy szemén találja, puszilgatja, nyalogatja stb.. szeretgetné, de túl erősen, hevesen nyúl hozzá, ami a kicsinek fáj. Hiába mutatom, hogy gyengédebben, mutatom hogyan kellene, kérem hogy hagyja békén, de nem. Mindenért, amit a babán csinálnék (peluscsere, fürdés, bármi) hisztizik hogy ő akarja.

Másoktól azt hallom, hogy a nagy tudomást sem vesz a kicsiről, őszintén szólva én is örülnék neki. Van neki élethű játékbabája, hogy azon utánozzon, de az nem jó...

2022. jan. 2. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

pislogás nélkül...

bocsánat, de ez kész :DDD

2022. jan. 2. 22:09
 12/14 anonim ***** válasza:
59%
Valoszinu azalatt a tized masodperc alatt amig az anyuka pislog, addig a 3 éves megfojtja az ölelésével a kistestvért. Na ne rohogtess mar. A masik, hogy igen kepzeld el az 5 eves gyerekemet sem hagyom egyedul az 1 eves testverevel, hanem mindig ott vagyok veluk es meg pislogok kozben.
2022. jan. 3. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem az nagyon jó dolog, hogy szereti és gondozni akarná, kedves kislány lehet. Heves, hirtelen, impulzív, mint egy három éves gyerek. Meg fogja érteni idővel, anya pedig ott van velük, ez így teljesen rendben van. Neki el kell mondani ennyiszer, akkor el kell. Nem kaphatna ez az ügyes nagylány egy szép játékbabát kiskáddal, kiskocsival meg ilyen szuper dolgokkal? Ő akkor tudná a "sajátját" gondozgatni, mint anya. Lehet arra is pelust tenni, meg kisruhát adni, lehet ringatni, sétáltatni, kis kendőben vagy csatos a magatartás kötni. Én nem törném le ezeket a szeretetteljes kis vágyait, anya meg itt szuper példakép is neki éppen. Hamarosan megérti, hogy finomabban, a tesó is nő majd, ha ennyire szereti, akkor nem kéne elidegeníteni tőle. Hamarosan meg már együtt fognak szaladgálni. Jól fog ez a szoros kapcsolat jönni akkor, amikor már a kicsi is menne, venné el a dolgokat, kéne neki is minden, ami épp a nagynál van.
2022. jan. 3. 12:47
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Tedd mellre mindkettőt ha igazi anya vagy
2022. febr. 2. 04:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!