Ugy erzem, hogy a 8 eves lanyom mar nem szeret a kistestvere miatt, hol rontottam el?
Eleg nagy a korkulonbseg a ket gyerek kozt sajnos. 7,5 ev. Az elejetol probaltam ugyan annyi idot forditani mind ket gyerekre, de sajnos ertelem szeruen csak 50% jut az eddig 100%-ot elvezo lanyomra.
Most volt elsos, szerencsere jo tanulo, de a baba szuletese ota mint ha elvagtak volna koztunk azt a bizalmas legkort ami eddig ott volt.
Ha kulon programot szerveznek vele, nincs kedve jonni, ha az apja vinne ugyan erre akkor rogton szalad. En abszolut nem kellek neki, az apjaert meg oda van. Az elmult egy evben a legjobb emlekeket az apjahoz tudja csak csatolni, mert ha velem, vagy ha 4esben mentunk valahova kimondottan bagyadt/szomoru volt.
Abszolut semmi kedve nincs velem lenni, nem ertem, hogy mi tortenhetett. Hol ronthattam el?
Pedig nem szabadott volna hagynod, hogy 50% legyen. 2 fiam van, a nagy eddig apa fan volt, azota anyqsabb, hogy a kisebb megvan.
Soha nem szorítottam háttérbe a kisöccse miatt, és az esti fürdés kivetelével mindig a nagy élvez elsőbbséget, hiszen ő az első gyerekem, ő az, aki eddig a 100% figyelemet kapta, így a kicsi lassan megszokta, hogy várakoznia kell egy pár percet. Én a leírásodból azt mondom, hogy nem is kicsi tesóféltékenység van, és mivel minden bizonnyal nonstop(vagy rengeteget) veled van a baba,az apánál alig, persze, hogy őhozzá repül.
2., nyilván az 50%-ot úgy értette, hogy mindkettő gyerek ugyanannyi figyelmet kap, mint ahogy nálad is... 100-100% figyelem nem létezik. Max 100-0% esetleg, de az nem jó.
Kérdező, nincs semmi baj, most apás korszakban van, hamarosan kinövi :)
Őszintén mondom, emnyi idős gyereknél ez akkora lelki törés, hogy nem biztos begyógyul.
A helyedben felkeresnék egy pszichológust és segítséget kérnék.
Én nagyobb korkülönbség párti vagyok, akkor már a gyerekek felfogják, mi is van, amíg kisebbeknél rivális a tesó.
Szerintem nálatok az a gond, hogy nem vonod be az anyáskodásba kicsit és nem dicséred érte.
A nagyobb korkülönbségnél már nem egyenrangúak a tesók, itt két első gyereked van, a nagyobb magától szülői óvóvédő szerepet akar betőlteni, miközben néha agyára megy a kisebb.
Sérült a kapcsolatotok, kérd ki a véleményét néha, hadd lássa, hogy fontos neked, mit gondol, hogy előny az, hogy ő a nagyobb.
Nem gondolom, hogy ez apás korszak és semmi több. Igenis sérült a kettőtök közti kapcsolat, amit meg tudsz javítani. Kérdezd meg, mi a baj, egy 7,5 éves el tudja mondani. Ha neked nem, akkor apa puhatolózza ki, és maje közvetíti feléd.
Amúgy én sosem adok 50% figyelmet,ha a kicsivel foglalkozom,akkor azt az időt a kicsire szánom, ha ő alszik, 100% a nagyra figyelek, ha igényli. Ilyen nagy korkülönbségnél gondolom a terhesség alatt is felkészítettétek arra, milyen lesz rgy baba a családban.
Az 50-50 %-ot ugy ertettem, hogy mind a ketten egyforman kapnak figyelmet tolem, ugyan annyi idot szanok (szannek) a nagyra mint a kicsire. Nem azt ertettem ez alatt, hogy amig a naggyal elmegyek fagyizni addig a kicsire is figyelek.
Bevonni nem tudom ot, abszolut nem erdelki a kicsi. Ha barmit kerek tole, akar a kicsivel kapcsolatosan akar hazimunka stb, durcasan jon es megcsinalja azonnal de latom rajt, hogy a pokolba kivanna. Ha az apja keri akkor mint kicsereltek volna ot. De hat nem kerhetem a ferjemet allndoan hogy postazza az uzeneteimet. Hiaba kerdezem mi a baj, azt mondja semmi. Ha a csalad kerdezi tole, hogy milyen a nagytesonak lenni csak vallat von.
Csak akkor latom igazan felszabadultnak, ha a baratnoivel jatszik, vagy az apjaval programozik. Velem semmi kedve nincs eljarni. Pedig ugyan azt csinalom (csinalnam vele mint az apja) jatszohaz allatkert stb.
Meg is miert fordulhatott el tolem ennyire? Nagyon bant a dolog.
Hàzimunka??
Csodálkozol, hogy nem örül?
A jó részben kérj segítséget, pl mulasszátok el a baba csuklását nevettetéssel, figyeljen rá, ameddig elmosod a cumisüveget, olvasson neki a kedvenc könyvéből hangosan, szappanozza be a babát, válassza ki, milyen ruha lesz rajta, melyik illik a szeméhez, szerinte legyen e rajta ma zokni, csináljatok neki együtt jàtékot..
Nem hàzimunkát meg kakis pelusozást sózz rá és vàrj mosolyt értr
Max a botmixerezésbe vonnám be, ha pürésíteni kell, ne a kegyetlen rossz részébe, amit te is utálsz, hanem a jóba vond be, hogy érezze, hogy számít!
Nem a hazimunka miatt huzza a szajat. Ha az apja keri valamire mosolyogva megcsinalja, itt velem van a baja. A baba korul abszotul nem kotelezo semmit csinalnia. De a sajat szobajaban igen is rakjon rendet, maga utan a tanyerjat igen is rakja be a mosogatogepbe stbstb, korahoz merten vegye ki a reszet a hazimunkabol. 8 eves, nem egy csecsemo. Az iskolaban sem hagyhatnak maguk utan rumlit, ez itthon is elvaras.
Visszaterve a bara koruli dolgokra, hiaba probalok mindent, egyszeruen magasrol les*arja a testveret. Ha jatszik a foldon, es lerakom melle a tesot, hogy hatha bevonja ot is felall es elkezd mast csinalni, vagy kimegy az udvarra jatszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!