Van olyan gyerek, aki nem zuhan meg, ha kistestvére születik?
Első te jó hülye vagy.
Valahogy kijön a tesó. Vagy rá feltékény, vagy a szülőkre, küzd a figyelemért bármely életkorban. Nem kakil, nem eszik, nem alszik... Egy 7-8 éves talán már nem, de nálunk kijött a másfél évesen, majd a 2,5 és 4 évesen is, így vagy úgy.
Nekünk három van, és szerintem jól vannak.
Én nem hiszem, hogy bármelyik megzuhant volna.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy alkalmazkodni kellett mindig mindenkinek az új helyzethez, ez sikerült is.
Mindig a már meglévő gyerek(ek) szükségleteire kell koncentrálni szerintem, mert a kisebb eleve ahhoz van szokva, hogy van(nak) nagyobb(ak) is, és általában talpraesett, hogy magára vonja a figyelmet, amikor szüksége van rá.
Nálunk most 8, 6 és 3 évesek.
Van. Az első gyermekem nagyon várta a kistesót, örült neki, max egy kicsit többet hisztizett az elején, de nem volt gond, 3 év van köztük.
A második még kicsi volt, mikor vártuk a harmadikat, ő igazából akkor borult meg, amíg én a PIC-en dekkoltam a kicsivel, és esténként hazajöttem aludni, nem hagyta, hogy hozzáérjek. Ahogy hazajött a baba is, visszaváltozott normálisba. :)
Az enyém sem zuhant meg. Én legalábbis elkülönítem a dackorszaka kezdetét a tesótól, mert jóval előbb kezdődött a hiszti, mint a tesó érkezett. Féltékenységet nem tapasztalok és semmi különösebb változást sem, csak amit egy gyereknél is nehéz, a hisztik pl.
Köztük pont 1,5 év van.
AZ elsö vagyok, négy gyerekem van, és egyiknek sem volt semmi gondja azzal, hogy lett kistestvére. Sokkal nagyobb volt az öröm, mint a féltékenység.
NEm tudom, miért ekll azért lehülyézni, mert a gyerekeim normálisan reagálnak a testvérekre és nem lesznek töle lelkibetegek.
ez nagyban függ a gyerek személyiségétől és attól is hogy hány éves amikor megszületik a kicsi.
a nagyobb tesóm 6 éves volt amikor én születtem, nem volt se irigy, se szomorú, az első pillanattól kezdve imádott. de hallottam olyat is hogy ugyanígy 6 év különbséggel nagyon nehezen viselte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!