Akiknek idén kezdte az ovit/bölcsit a gyerek, mennyit volt beteg eddig?
Szeptemberben kezdte, talán összesen 3 hetet járt eddig, szakaszokban.
Először légúti (orrfolyással indult) fertőzés, ami átcsapott kruppba -> három nap kórház. A kórházban egy szobatárstól hányós vírust kapott el, hazaérkezés után rögtön hányni kezdett. Emiatt a légúti betegsége is lassabban gyógyult. Egy hét alatt lecsengett a hányás, utána köhögés, hörgőgyulladás.
Ezt követően három nap bölcsőde, majd ismét orrfolyás és hasmenés. Két hét itthon, ma ment megint bölcsődébe.
Most kíváncsian várjuk, hogy meddig bírja újabb vírus nélkül.
Én egyébként 3 évesen kezdtem óvodával anno, de ugyanez volt nálam is. 5 éves koromig 2-3 nap közösség, utána 2 hét otthon. Viszont iskolás koromtól alig vagyok beteg, felnőttként nem is volt olyan betegségem, amit ne tudtam volna lábon kihordani (többnyire két évente egy nátha vagy némi köhögés, de be tudtam járni dolgozni, csak sok papírzsepi fogyott pár napig).
Ja, még egy dolog, amit nekem a gyerekorvosom mondott (már aránylag nagyobb voltam, kiskamasz):
30 éves pályafutása alatt megfigyelte, hogy két típusú gyerek van. Az egyik közösségbe kerülés után 1-2-3 évig non-stop beteg, aztán mintha elvágták volna, utána alig.
A másik típus iskola előtti közösségben ritkán beteg, viszont az iskolát végigkísérik a gyakori betegségek.
Mondta, hogy ez nem standard kutatás eredménye, csak az ő saját megfigyelése a pályafutása alatt.
Ugyan a fiam nem most kezdte, hanem tavaly nyáron, de így tapasztalatot tudok neked írni. A tavaly ősz-tél-tavasz egy katasztrófa volt. Sokkal többet volt itthon, mint a csanában. Idén már sokkal jobb a helyzet (lekopogom), eddig kétszer volt beteg szeptember óta, ráadásul abból az egyik a kéz láb száj vírus volt, amit kb. mindenki megkapott a városban. Mondjuk az igaz, hogy kapja az immunerősítő vitaminokat bőven.
Egyszóval ha most kezdtétek, akkor sok jóra ne számíts a télen.
3 éves ikerlányaim vannak, idén kezdték az ovit. Kisebbik lányom eddig négyszer volt beteg. Októberben arcüreg gyulladás, két hét múlva hányás-hasmenés, egy hónapig semmi majd novemberben tüdőgyulladás és 3 nap kórház. Most megint elkapott valami vírust :((
A nagyobbik lányom eddig egyszer volt beteg, pár hete elkapott valami vírust
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!