Milyen / milyen volt egy napotok egy újszülöttel és egy kétévessel?
Bár az én fiam 2,5 volt mikor a lányom született, de szerintem sok különbség nincs. 3 hetes volt a kicsi mikor napközbenre egyedül maradtunk. Nagyjából ugyanazt az rendszert folytattuk amit a kicsi előtt max lassabban. Az ebédet hétköznap hordják/rendeljük.
A legnagyobb problémát mentálisan az jelentette, hogy a fiamat nagyon megviselte az hogy 3 napra külön kellett lennie tőlem. Mérges volt rám, megrendült a bizalma. Ezt nagyon nehéz rendbe hozni.
Hosszúúúúúúú..... :D
Aztán mikor végre a 2 éves 3 éves lett, és gondoltam, vééégre, egy kis csend meg nyugalom, az első óvodai napon arra léptem be a nappaliba, hogy az 1 éves az ablakpárkányon áll, a kilincsbe kapaszkodva. -_-
Nem leszek népszerű, de válaszolok a kérdésedre. Teljesen elhagytam a főzést: rendelés, esetleg hétvégén főzés, ha itthon van a férjem, illetve nagyon kedves anyósom havonta egyszer telepakolja a hűtőnket főtt étellel (300km-re laknak, úgyhogy borzasztó hálásak vagyunk). Naponta van időm egy adag ruhát mosni, ebből nem engedhetek, mert ellepnének minket a büfis rongyik vagy a balesetes ruhák. Beruháztunk mosogatógépre és robotporszívóra, ezek nélkül kihullana a megmaradt hajam is.
Délutáni és esti alvások előtt/alatt/után szoktam rendet rakni. Ha a kicsi alszik és a nagy szépen játszik, akkor napi 1-1 takarítást tudok elvégezni (vagy wc vagy kád vagy csap vagy konyhapult stb.)
Így fenntartható egy általános állapot.
Köszi a válaszokat!
#3: nem hiszem, hogy a főzés elhagyása miatt népszerűtlen lennél, szerintem ezt a helyzetet nem lehet megoldani máshogy, csak ha az ember alább ad valamiből. Mi is tervezünk kistesót, csak fogalmam sincs, hogy mibe csöppennénk ezzel :). Vagyis fogalmam van, csak nem tudom, hogy bírnám-e. Meg a férjem :).
Szerintem az elején mindenki lejjebb ad valamiből, csak igy lehet átvészelni. Napközben nem volt időm se főzni se takaritani, vagy szoptattam vagy a nagyobbikkal foglalkoztam vagy aludtam mikor ők is. Mikor hazajött a férjem "pihenésképp" föztem valamit mostam egy adagot, este mikor aludtak, összerámoltuk a házat. Hétvégén takaritottunk nagyobbat illetve igyekeztem sokfélét főzni hogy legalább szerdáig kitartson.
Kaptunk egy elektromos kuktát, ez nagyban megkönnyitette a főzést, mert nem kell állni mellette és rekord idő alatt kifőz.
Minden téren megviselt a kezdeti időszak, főleg a kimerültség miatt. Nalunk a kicsi 1 éves kora után jött a minőségi változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!