Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Otthon jó gyekek, iskolában...

Otthon jó gyekek, iskolában rossz! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Első osztályos kisfiam, egyke, itthon jól viselkedik, de az iskolában hozza folyamatosan a rossz pontokat. (Kék, barna, fekete) Ha kérdezem mit csinál azt mondja, mert beszélget, a pad alatt mászkál, forgolódik, mindig kitalál valamit... Zavarja az órát, a többi gyereket. A tanár is szólt, csináljunk vele valamit. Itthon minden este megy a liturgia, miért csinálod, ez rossz, ne csináld... Kezdtük azzal, akkor nincs telefonozás, eltettem, nem ért semmit. Ha jó pontot hozol visszaadjuk. Nem kell neki... Jelenleg úgy tudja kalapáccsal összetörtem, nem hatotta meg. Büntetés, a széken ülsz, nem játszhat, a játékai felét elvettem, már nem tv-zhet... Már nem tudom mit csináljak vele, egyre rosszabb, nem vagyunk verekedős család, de már a fakanál előkerült, mégha használva nem volt... Már nem tudok mit kitalálni, egyszerűen megörülök! Én nem így neveltem, nem volt szigorúan fogva, (emiatt az anyámmal is összevesztem). Az sem érdekli, hogy az adventi kalendárium érintetlen, mert csak a jó gyereknek jár. Kész, lassan ott tartok, hogy a karácsony is el lesz törölve. A napköziből ki kell vennem mert ég a fejem a viselkedése miatt. Nem tudom mit csináljak. Adjatok tanácsot!

Amúgy nagyon okos, sakkozik, jól számol... Mégis olyan rossz, mintha nem is az én gyerekem lenne.

2021. dec. 9. 15:01
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
És ha beíratnátok valamilyen sportra délutánonként? Ott nem rosszalkodhat, mert szigorúbb szabályok vannak, mint a suliban, viszont lefárasztja az agyát is és a testét is. Lehet, hogy ez is elég lenne. Nem a gyerekem, de a férjem esetében működött, amikor már anyósom sem bírt vele gyerekként. Beíratta sport iskolába és végre nem volt vele gond.
2021. dec. 9. 15:35
 12/39 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy itt nem igazán van sportra lehetőség. Nem lakunk messzi a fővárostól, de mégsincs itt semmi. 😟 Néztük a néptáncot, de az őt nem érdekli. Állítólag foci van, de eddig nem lelkesedett iránta. 😞 Nem tudom az órai anyag mennyire köti le, arra sose térnek ki, csak hogy így zavarja az órát, úgy... Mindig azt mondja ő is, hogy a padtársa piszkálja, mondtuk neki, hogy szóljon a tanárnak, de nem hiszem, hogy megteszi.
2021. dec. 9. 15:49
 13/39 A kérdező kommentje:
Manózunk(elf on the self), nem csinál csínyeket, csak bújócskázik. Ma reggel megbeszéltük, hogy, ha ma is rossz pontot hoz haza, akkor a manó hazamegy és soha többet nem jön vissza... Nem szeretném elrakni. 😭
2021. dec. 9. 15:59
 14/39 anonim ***** válasza:
94%
Még nem ilyen korú a gyerekem de én az adventi kalendáriumot azért nem venném el tőle azt sugallva neki, hogy csak a jó gyerekeknek jár. Azért ez a kis lelkének nem biztos, hogy jó, mert csak azt erősíted ezzel benne, hogy ő tényleg rossz gyerek és úgy is fog viselkedni. Ha van lehetőségetek rá, akkor egy fejlesztő pedagógus foglalkozhatna vele. A tanárnak sem csak szólnia kellene, hogy csináljatok vele valamit hanem tanácsokat, ötleteket adni, hogy hova forduljatok segítségért, amiért a gyerek nem tud végigülni 45 percet.
2021. dec. 9. 16:24
 15/39 anonim ***** válasza:
97%
Eddig ovis volt és egész nap játszania kellett. Most iskolás, délelött tanulnak, délután házit írnak, érthető, hogy elege van, ezt így fejezi ki egy 6 éves, hogy rosszalkodik. Jó ötlet elvinni sportra.
2021. dec. 9. 16:25
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 15-össel. Más országokban pl az első 2 osztály játékos tanulás, egyfajta átmenet. Itt sajnos ilyen nincs. Nem lehet elvárni egy ekkora gyermektől szerintem, hogy egyik pillanatról a másikra megszokja. Szerintem térj ki rá, hogy mennyire köti le az óra, ha hamar elkészül a feladatokkal esetleg kapjon extra feladatot pirospontért cserébe stb.
2021. dec. 9. 17:04
 17/39 anonim ***** válasza:
83%
Németországban Pl 6 éves kortól van iskola de az elsősők fél 12 kor vége az órának utána vagy haza visszik őket vagy mennek a napközibe .
2021. dec. 9. 17:13
 18/39 anonim ***** válasza:
87%

Még mindig nem értem, hogy miért várjuk el 6-7 éves gyerekektől a 45 percnyi kussban mozgolódás nélküli egyhelyben ülést... kérlek, ne pontok alapján kategorizáld a gyereked, és főleg ne begyöpösödött "tanítók"-"pedagógusok" szavát idd... a gyereked teljesen normális, nem "rossz", sőt még csak nem is eleven... GYEREK így csupa nagy betűvel. És tudja mire van szüksége, ami még csak véletlenül sem 45percnyi figyelem egy dologra. Hisz képtelen rá... egy ilyen korú gyermek nagyon maximum 15percig képes koncentrálni 1dologra...

Ne fenyegesd, csak értesd meg vele, hogy az iskola az ő felelőssége. Ne büntesd gyerekes játszmázásokkal, úgysem használ. Csak értsd és hallgasd meg. Neked ez a dolgod:)

2021. dec. 9. 17:25
 19/39 anonim ***** válasza:
78%

A tanàr nem kèpes lekòtni a gyereket. A gyereknek nagy a mozgasigènye, mert 6 èves. Ès akkor a gyerek a rossz, ès nem a rendszer hibàs vagy a tanàr inkompetens?!?!

Ne veszekedj a gyerekkel, teljesen normàlisnak hangzik. Ès ne fenyegesd. Fakanàl...

2021. dec. 9. 18:18
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az én gyerekem ugyanez, csak lányban.

A pedagogusok javasolták hogy vizsgaltassuk ki mert ez lehet egy hiperaktivitas, figyelemzavar, a kettő együtt.. A leirasod alapján nektek is el kéne indulni valamerre, elsősorban az iskolai gyogypedagogussal beszélnék, ha van nálatok ilyen. Ha nincs akkor fordulj a területileg illetékes nevtanhoz/pedagógiai szakszolgalathoz.

A gyereknek segítség kell hogy fel tudja dolgozni az iskola kezdéssel járó változásokat! Máskülönben a helyzet nem hogy javulni, de romlani fog!

2021. dec. 9. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!