Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Otthon jó gyekek, iskolában...

Otthon jó gyekek, iskolában rossz! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Első osztályos kisfiam, egyke, itthon jól viselkedik, de az iskolában hozza folyamatosan a rossz pontokat. (Kék, barna, fekete) Ha kérdezem mit csinál azt mondja, mert beszélget, a pad alatt mászkál, forgolódik, mindig kitalál valamit... Zavarja az órát, a többi gyereket. A tanár is szólt, csináljunk vele valamit. Itthon minden este megy a liturgia, miért csinálod, ez rossz, ne csináld... Kezdtük azzal, akkor nincs telefonozás, eltettem, nem ért semmit. Ha jó pontot hozol visszaadjuk. Nem kell neki... Jelenleg úgy tudja kalapáccsal összetörtem, nem hatotta meg. Büntetés, a széken ülsz, nem játszhat, a játékai felét elvettem, már nem tv-zhet... Már nem tudom mit csináljak vele, egyre rosszabb, nem vagyunk verekedős család, de már a fakanál előkerült, mégha használva nem volt... Már nem tudok mit kitalálni, egyszerűen megörülök! Én nem így neveltem, nem volt szigorúan fogva, (emiatt az anyámmal is összevesztem). Az sem érdekli, hogy az adventi kalendárium érintetlen, mert csak a jó gyereknek jár. Kész, lassan ott tartok, hogy a karácsony is el lesz törölve. A napköziből ki kell vennem mert ég a fejem a viselkedése miatt. Nem tudom mit csináljak. Adjatok tanácsot!

Amúgy nagyon okos, sakkozik, jól számol... Mégis olyan rossz, mintha nem is az én gyerekem lenne.

2021. dec. 9. 15:01
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
81%

Azért akarod fakanállal otthon megverni mert bár otthon jó, az iskolában rossz?! Te normális vagy?

Szerintem mindkettőtöknek jót tenne egy pszichológus.

2021. dec. 9. 15:03
 2/39 anonim ***** válasza:
96%
Ennyire azért nem stresszelnék rá. Vedd ki a napköziből mert sok idő neki egész nap suliban lenni. 6 éves, vidd inkább délután a játszótérre.
2021. dec. 9. 15:07
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológust célszerű keresni. Az én gyerekem fordítottja. Az sem jobb, bár házon kívül ez nem ciki.
2021. dec. 9. 15:09
 4/39 anonim ***** válasza:
75%

"Kezdtük azzal, akkor nincs telefonozás, eltettem, nem ért semmit."

Én itt elakadtam.

6-7 éves gyereknek saját telefonja van?

Akárhogy viselkedik, innentől nem csodálkozom.

2021. dec. 9. 15:10
 5/39 A kérdező kommentje:

1-es: értő olvasás! Egyáltalán nem akarom megverni, és normális vagyok!

4. Igen, van egy telefonja, amin játszhatott szombatonként. Szerintem meglepődnél, ha körbenéznél, hogy hány gyereknek van telefonja/tablete...

2021. dec. 9. 15:16
 6/39 A kérdező kommentje:
2. Azért hagytam a napköziben, mert ott legalább gyerekekkel tud lenni, játszhat a korosztályával. Ha hazahozom nincs itthon senki akivel fogocskázhatna, tarsasozhatna. Persze én ott vagyok, de az nem olyan, az igazi elmény a vele egykorú társ játéka.
2021. dec. 9. 15:18
 7/39 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező.

“Előkerült… mégha használva nem volt”

Értő olvasás??? Gondold át akkor újra.

2021. dec. 9. 15:19
 8/39 A kérdező kommentje:
Játszotér itt egy hinta és egy csúszda, a kertünkben több játék van. Jelenleg -5 és +5 közötti hőmérsékletek vannak, most épp szakad az eső. Nem opció.
2021. dec. 9. 15:21
 9/39 A kérdező kommentje:
7 fenyegetésnek hívják, mostmár érted?
2021. dec. 9. 15:27
 10/39 anonim ***** válasza:
93%
Ha okos, nem lehet, hogy nem köti le az óra, mert ő már érti és tudja a tananyagot?
2021. dec. 9. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!