Anyukák, csak egy elméleti kérdés! Ti be tudnátok adni a 8 év körüli gyereketeket bentlakásos iskolába? Lenne hozzá erőtök? Csak a hétvégéket töltené otthon a gyerek.
Szerintem is kegyetlenség ilyen kicsi korban.
Csak elgondolkodtam, hogy Vilmos herceg (az angol királyi családból) az ő apja, Károly, ill. a két nagybátyja is ennyi idősen kerül bentlakásos iskolába, Harry herceg is, sőt, Kate is, Vilmos felesége.
Hogy volt szívük ilyet tenni?
Biztosan nem .
Én 8 éves koromtól 14 éves koromig diákotthonban laktam,csak a szünetekre jöttem haza(nem intézet volt).Ez 450 kilométerre volt az otthonomtól.
Apám egyedül nevelt,szinte soha nem volt otthon,ha otthon volt,akkor is leginkább a kocsmában időzött.Én jól tanultam,de gyakran elaludtam,így emellett döntött.
Soha nem tennék ilyet a gyerekeimmel.
Mindig van más megoldás...
12-13 éves kor előtt nem. Akkor meg gyerekfüggő, egy részüknél ennyi idősen amúgy is kialakul némi igény a függetlenedésre.
Én 13 évesen mentem kollégiumba, mivel 80 km-re volt a gimnázium a lakhelyemtől. Én választottam ki az iskolát, én dönthettem így és az első 1-2 nap után nem is volt gond. Hétvégenként jártam haza, amúgy meg telefonon bármennyit tudtam a szüleimmel beszélni. Nekem sok önállóságot adott ez, meg egykeként segített kicsit beleszokni az "osztozkodásba", kompromisszumokba.
Azért ilyen relatív távoli iskolát választottunk, mert ennek a tanítási stílusa, felvételi eredményei voltak a környéken a legjobbak. De kiemelem ismét, hogy nem rám kényszerített döntés volt, hanem a megye iskoláit összeszedték a szüleim, az 5-6 legjobbnak véltből pedig én választhattam nyílt napok és egyéb információk alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!