Szerintetek is nem normális bátyám hogy a 6 éves kisfiának bort ad?
6 évesen még kíváncsiságból sem kóstolhatja meg szerintem. Kávét se adok neki ebben a korban, hiába érdekelné, pedig az még csak nem is annyira káros, mint a bor vagy akármilyen alkoholos ital.
Férjem nagybátyja kemény alkesz volt, most az AA-nál oktató meg "mentor", ő is azt állítja, és én hiszek neki, hogy minél fiatalabban találkozik az ember az alkohollal, annál nagyobb eséllyel lesz belőle később alkesz. Én nem vagyok a zéró tolerancia híve, én is szívesen iszok néha-néha egy kis bort vagy sört, de azért 6 évesen messze nem tartom normálisnak. 16 évesen már más kérdés, akkor sem gondolom, hogy majd direkt én fogom itatni, de azért illúzióim nincsenek. Viszont amíg van ráhatásom, addig igenis odafigyelek, mit visz be a kis testébe, és a mérgeket azért igyekszem minimalizálni, amennyire csak lehet.
Saját tapasztalatom alapján megerősítem 13-ast.
Ha nem is 6 évesen, de 10-12 évesen már simán engedték, hogy igyak bort alkalmakkor, ill. pezsgőt szilveszterkor.
Annyira nem lettem alkoholista, hogy soha nem részegedtem le. Pedig egyetemista koromban koleszban laktam, és időnként elmentünk kocsmába is. Most 48 éves vagyok. Azt hiszem kijelenthető, hogy ha eddig nem lettem alkoholista, már nem is leszek.
13-14, az egyéni helyzet egy dolog, de a statisztikailag a rossz minta nagyobb eséllyel megy át. Ahol a gyerek így nő fel, hogy ez elfogadott, ott nagyobb eséllyel és hamarabb kezd inni. Lehet hogy alkoholista nem lesz, de többet és gyakrabban iszik. Nemcsak az alkoholizmus probléma itthon, a nagyivás is ugyanolyan népbetegség...
Kérdésre válaszolva, nemcsak hogy hülyeség itatni a gyereket, de mivel 18 év alatt a boltban sem adhatnak ki alkoholt, gyakorlatilag még törvénysértés is. De Proliországban ahogy látszik teljesen hozzátartozik a napi élethez.
15
Az utolsó mondatoddal egyetértek. Anyósomék minden nap isznak este meló után ( após már fél 5kor,ahogy hazaér) vagy bort vagy pálinkát. Hétvégén ha ott ebédelünk mindkettő csúszik már délelőtt,főzés közben is. Nekem ez sok.. már most látom a veszekedést,amikor közlöm,nem vigyázhatnak az unokára míg kicsi,ha ennyit isznak. A 2-3 évesemet tuti nem hagyom 2 piásra,akkor se ha váltig állítják,ez semmi és nem érzik meg etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!