A gyereketek mikor tanult meg biztonságosan közlekedni mellettetek az utcán?
Az enyém nemsokára 2 éves lesz, de esze ágában sincs arra menni, amerre én, a kezét kitépi a kezemből. Emiatt babakocsiban hordom még, óriása harc megy, amikor beleültetem, de amúgy egész jól megül még benne. Nagyon forgalmas helyen lakunk egyébként, így tartom biztonságosnak.
Látok nála kisebb gyerekeket, akikkel lazán sétálnak a szüleik az utcán, követik őket, ilyenkor elgondolkodom vajon mi mennyire vagyunk ezzel elkésve. Persze, nála nagyobb gyerekeket is szoktam babakocsiban látni, de lehet már ők is simán közlekednek az utcán, csak éppen ott ültek.
Ja mert az aztán baromi felelősségteljes dolog lenne ha egy közlekedni nem tudó gyereket ráültetnék egy kismotorra, hogy még kevesebb esélyesebb legyen közbelépni ha baj van, mivel igy sokkal gyorsabban tud menni.
Az meg hogy mire van a 2 év kérlek ne mondd meg, mert fogalmad nincs nekünk hogy telt ez a 2 év. (De a kérdés szempontjából nem is releváns.)
A fiam olyan, hogy megy, amerre akar, hiába érti, hogy nem szabad, nem törődik vele. Az se opció hogy ilyenkor hazavigyem, mert okkal mentünk le, vagy program miatt, vagy mert otthon már szétszedte a lakást és az idegeimet.
Azért igyekszem tanítani, de jelenleg szerintem életveszélyes a dolog.
Ugyanilyen a fiam csak kicsit még kisebb.
Akinek nem ilyen a gyereke ezt a kérdést nem érti meg, és azt hiszi azért nem szalad el az ő gyereke mert ő milyen ügyesen beidomította.
Habitus függő. Én akkor szoktam vele gyakorolni mikor nem programra, időre megyünk, hanem csak úgy sétálni. Akkor olyan helyre viszem ahol van út, de nincs forgalom és nyújtom neki a kezem (néha megfogja 1-2 percig). Nem szeretném ráncigálni magammal, ha megfogom a kezét és nem akarja akkor előbb leül majd lefekszik, elgurul és megy a dolgára. Szóval próbálom arra rávenni, hogy megfogja a kezem.
Nehéz, mert az én gyerekem, meg gondolom a kérdezőé is, megy mint a gép, vissza se néz, szeparációs szorongást hírből sem ismeri.
Valamelyik válaszadó: 1 évesen még nem kötik össze az ok okozati viszonyt (ha nem fogja a kezed, akkor hazamentek) szóval ilyen tanácsot felesleges adni. Dobott neked a gép egy viszonylag engedelmes gyereket, vagy kettőt, ne hidd, hogy ez a te érdemed.
Ami még bevált, hogy a kabátjához csatlakozott kesztyűt fogtam meg azt nem tudta kitépni, bár egy idő után elfeküdt azzal is.
16os, ugyanez :D megfogom a kezét, elkezd hisztizni és pörögni a földön :D nagyon kimerítő, de igyekszem vele gyakorolni, meg hátha előbb-utóbb megérik erre.
neki a világ minden tere nem elég, imád menni, rohanni, felfedezni mindent.
Ugyanilyen az enyém is. Kiveszem a boltban a kocsiból, és kiszalad(na). Persze nem hagyom, de azonnal otthagy. Nyitja ki a játszótéri kaput menne el szaladni, kitesszük a réten, hátra se néz már megy. Ha fogom a kezét eljátssza a hattyú halálát, és a síkos kis tenyere úgy csúszik ki a kezemböl mintha lazacot akartam volna fogni kézzel. Kikészít.
Mások gyereke meg bújik a fenekükbe és el se engedik őket, úgy ragaszkodnak az anyukájukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!