Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányszor lehet röntgenezni...

Hányszor lehet röntgenezni egy gyereket? Meddig biztonságos? Kinek hányszor volt kicsi korában röntgenen a gyereke? Mennyi idősen és miért? Nem lett baja több röntgentől?

Figyelt kérdés

Kétszer volt a lányomnak tüdőgyulladása. 5éves most.

Az orvos azóta mindig röntgenre akarja küldeni mikor megbetegszik.Szerinte nem nagy baj a sugár mert nem nagy dózis.

Négyszer voltunk eddig röntgenen.Váltsak orvost?

2019. aug. 16. 22:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Nyilván nem viccből küldi. 2 tüdőgyulladás nem játék ilyen pici korban. Inkább nézzenek rá feleslegesen, mint ne, és később baj legyen.
2019. aug. 16. 22:39
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
9 hónapos, háromszor röntgenezték. Nem vagyok boldog tőle...
2019. aug. 16. 22:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
8 éves és kétszer. Indokolt volt mind kettő. Csak akkor vàlts ha.indokolatlanul küldi
2019. aug. 16. 22:41
 4/21 anonim ***** válasza:
86%

6 eves idaig 14x volt mar ct es mr is.

En sem orulok neki, de ez sajnos ezzel jar.

2019. aug. 16. 23:07
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy válaszolok, ugyan már nem olyan pici a gyermekem, de 11 éves kora óta három havonta kétszer röntgenezik. Volt egy műtéte, ami miatt implantátuma van. Nyilván ha ártana, a te picidet sem küldené az orvos ennyiszer. Nagyon súlyos, ha már 2-szer volt tüdőgyulladása ilyen pici gyerkőcnek.
2019. aug. 16. 23:16
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Első gyereket háromszor (tüdőröntgen 2 évesen kétszer és koponya 3 évesen).

Kistesókat pic-en 4-5-szor tüdőgyulladás, légmell, visszanyitott köldökvéna miatt. Eddig egyiknek sincs baja.

Amikor a picikkel voltam bent, akkor volt egy kisfiú, akinek kb 40 tüdőröntgene volt extrém súlyos tüdőgyulladás miatt, 1% esélyt sem adtak a túlélésre. Azóta is makkegészséges. Szülők aggódtak a sok röntgen miatt, de azt mondták nekik, hogy egy ct ér fel kb ennyi sugárterheléssel és vannak gyerekek, akiknek ct-re van szükségük és nekik sincs semmi bajuk.

Gondolom nem náthával küldi röntgenre az orvos. Nálunk az egyik gyereknel későn vették észre, későn kezdték kezelni a kórházban. Ket hét lélegeztetőgép, görcsök, szepszis és agykárosodás lett a vége. De őt azóta se küldte pl egyzer sem röntgenre az orvos, mert mindig tiszta volt a tüdeje, ha beteg volt. Helyedben felkeresnék egy pulmonológust, hogy ő mit gondol. Van-e esetleg bármi, ami hajlamosítja a tüdőgyulladásra stb. Nem szabad túl lazan és túl szigorúan se venni. De nehéz megtalálni az aranyközéputat.

2019. aug. 16. 23:37
 7/21 A kérdező kommentje:

Utolsó két röntgent szerintem felesleges volt és nem is volt tüdőgyulladása. Nem volt annyira beteg és most sem az. Elvittem orvoshoz biztos ami biztos.Menni is kéne röntgenre. Elmegyünk más orvoshoz is előtte. Félek, hogy a saját biztonsága miatt is küldené el mindig.

Megköszönöm mindenkinek a véleményét.

2019. aug. 17. 04:24
 8/21 A kérdező kommentje:
Olyat ír az internet hogy háromröntgen után leukémiás lehet a gyerek. Ez ugye nem igaz? 6hetes volt mikor az első röntgene volt.nagyon félek most
2019. aug. 17. 04:34
 9/21 anonim ***** válasza:
76%
2 kisgyerekes anyuka vagyok. Őket meg nem röntgenezték. De : nekem 4 evesen volt egy nagyon durva balesetem, ami után kb 4 röntgent csináltak 2 hónapon belül, és még kettőt a köv 1 évben. Ez mar több mint 30 éve. Szóval ezen a 2-3 röntgenen ne aggódj. Viszont ami szerinted indokolatlan-arra ne vidd el. A pulmonológus jó választás lenne. Azért én is tartok a sugárzerheléstől, szerintem ilyen esetben felülbírálnám a javaslatát.
2019. aug. 17. 05:24
 10/21 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan melyik oldalon olvastad ezt a leukémiás dolgot? Biztos nem orvosin...
2019. aug. 17. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!