Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányszor lehet röntgenezni...

Hányszor lehet röntgenezni egy gyereket? Meddig biztonságos? Kinek hányszor volt kicsi korában röntgenen a gyereke? Mennyi idősen és miért? Nem lett baja több röntgentől?

Figyelt kérdés

Kétszer volt a lányomnak tüdőgyulladása. 5éves most.

Az orvos azóta mindig röntgenre akarja küldeni mikor megbetegszik.Szerinte nem nagy baj a sugár mert nem nagy dózis.

Négyszer voltunk eddig röntgenen.Váltsak orvost?

2019. aug. 16. 22:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt olvastam.

2019. aug. 17. 07:51
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Orrom volt rontgenezve egyszer, a fogsorom szerintem minimum 50x (borzasztoak a fogaim, volt mindenfele beavatkozasom). Nem lett bajom, 33 vagyok.
2019. aug. 17. 07:52
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Utolso vagyok, meg egy baleset miatt 1x a derekam es 2x a nyakam:D
2019. aug. 17. 07:53
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

Gyerekkoromban össze-vissza törtem magam állandóan. Nincs olyan testrészem, ami ne sérült volna legalább egyszer. Csuklótörések, lábujjtörések, 3 térdműtét, egy bokaműtét, bordatörés, agyrázkódás, nyakcsigolya zúzódás, fogorvosnál panorámaröntgen... 20 éves koromig bérletem volt sürgősségire.

Semmi bajom nincs.

2019. aug. 17. 08:28
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

Ekkora baromsagot sem olvastam mint amit linkeltel.

Azert kuldi az orvos rontgenre a gyerekedet mert barmilyen elvaltozas, gyulladas lehet a tudejeben. Ennyi rontgentol semmi baja sem lesz, ha veszelyes lenne nem kuldenek el.

2019. aug. 17. 08:30
 16/21 A kérdező kommentje:
9esnek félre nyomtam. Bocsánat zöld kezet akartam. Hasznos volt a válasza.
2019. aug. 17. 09:29
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem az olyan szülőket akik felülbírálják az orvost. Mi alapján? Miféle tudása van nekik, ami az orvosnak nincs???? Nekem sem tetszik, hogy a gyerekorvos rögtön antibiot ír fel magas láznál. Tudjátok mit teszek ilyenkor? Elviszem egy másik orvoshoz, hogy szerinte is kell e. Nem én okoskodok itthonról.

Nagyobbik gyerekem asztmás, és igen, volt már neki többször úgy tüdő rtg-je, hogy nem mutatott ki szerencsére semmit. De az orvosa hallott valami elváltozást. Inkább nézzék meg 3x feleslegesen, mint egyszer ne és baj legyen!!

2019. aug. 17. 10:11
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem utasítottam vissza a röntgent. Én is másik orvoshoz akarom vinni mivel félek hogy feleslegesen küldi röntgenre. Nem bíráltam felül csak nem bízom benne már.

Nem csak azt szeretném hogy a holnapot megélje a gyerekem hanem később se legyen baja a sok sugártől. Persze ha kell, kell.

2019. aug. 17. 13:24
 19/21 anonim ***** válasza:
85%
A gyerekemet agyrázkódás miatt többször röntgenezték, semmi baja (12). Szerintem nem lesz baj, de nézz utána, mert úgy tudom, önköltséges alapon a tüdőröntgent kiválthatja bizonyos esetekben az ultrahang.
2019. aug. 17. 13:46
 20/21 anonim ***** válasza:
84%

Életem során nem egyszer röntgeneztek meg sőt Ft is jártam ,és 43 évesen még élek .lányom 9 éves már legalább 2 x röntgenezték semmi baja.

Ennyire ne paráz már.

2019. aug. 18. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!