Mennyire biztonságos tojást adni kisgyereknek? Nagyszülőktől kapjuk felsem merült eddig bennem hogy milyen bajt okozhat. Ez igaz?
Minden tojás és baromfi hús tartalmazhat szalmonellát, a legprofibban tartott gyári ugyanúgy, ahogy a háztáji. A csirke ugyanis gond nélkül együtt él a szalmonellát okozó baktériummal, számára semmi problémát nem okoz.
Ezért kell hőkezelni (sütni, főzni) mind a tojást, mind a húst. A szalmonella ugyanis már 75 fokon elpusztul
És ezer nagyon veszélyes, ami pl idén volt nagy divat, hogy “médium rare csirke steak”, azaz félig átsütött csirke, mert ott nem történik meg a hőkezelés, de meg így sem kaptak tömegesen szalmonellát az emberek, csak magas lesz a kockázat.
Jah, és a nebih szerint nem igazán okoz leukémia szerű tüneteket, már ha a levertséget nem soroljuk oda.
Inkább te tiltsd el magatokat az ilyen buta emberektől😆
Nem is írok többet, már előttem kifejtették miért butaság.
Kedves Kérdező!
"A fehérvérűség vagy vérrák (orvosi használatban leukémia vagy leukaemia) a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése, melyre a vérképzésben részt vevő csontvelői sejtek kontrollálatlan szaporodása jellemző.Az okok között említhetjük onkogének és tumorszupresszor gének mutációit, amik besugárzás, kemikáliák vagy vírusok (például HTVL-1, azaz Humán T-sejtes leukémia vírus, illetve a HIV) miatt következhetnek be."
"A Salmonella az Enterobacteriaceae családba tartozó, Gram-negatív baktériumnemzetség. Alakjuk egyenes pálca. Legtöbbjük mozgásra képes, peritrich csillózattal rendelkezik. Tokjuk nincs. Heterotróf, fakultatív anaerob szervezetek. Nitrát redukálók, NO3-ot NO2-té redukálnak. Szénhidrátok bontása közben kén-hidrogént (H2S) termelnek. Kizárólag citromsavat használnak szénforrásként.
"A Salmonellák emberi és állati patogének. A S. typhi humán patogén, a hastífusz kórokozója. A vékonybélben telepszik meg, fertőzés után tartós immunitás alakul ki. Tetraciklin antibiotikumokkal hatásosan kezelhető. Az S. paratyphi A, B és C szintén humán kórokozók, a paratífusz nevű betegséget okozzák. A tünetek hasonlítanak a hastífuszra, bár a betegség általában enyhébb lefolyású. A köznyelvben szalmonella néven ismert szalmonellózis fertőzést a Salmonella enterica egyéb szerotípusai okozzák. Ilyenkor a fertőzés nem terjed túl a bélrendszeren, illetve a környező nyirokszerveken."
Szóval inkább ne barátkozz ezzel a nővel, hiszen amit mondott akkora nagy hülyeség.
A leukémia egy daganatos betegség, a szalmonella meg egy baktérium.
Különben én nem tudom elhinni, hogy az internet világában léteznek ilyen buta emberek, mint a barátnőd.
Rég nem hallottam ekkora baromságot.
Egyedül azt nem írta senki, hogy minden tojást csak felhasználás előtt szabad közvetlenül megmosni, mert a rajta lévő réteg véd a szalmonellatol. Ez a bolti tojásra is ugyanúgy érvényes mint a házira.
A barátnőd rettentő buta. Jobban jártál nélküle.
már bocs, de nyersen eszitek azt a tojást, vagy mi??? nem pont azért készíjük el hogy ne legyen benne több vírus vagy mifene?
a kicsit megértem hogy haargszik, hiszen ő csak azt látja, hogy nem találkozhat a barátjával, mert te meg a nő összevesztetek. szerintem segítene, ha elmesélnéd neki, hogy miről is van szó, hogy ráláthasson az egész történetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!