A gyereketek mikor tanult meg biztonságosan közlekedni mellettetek az utcán?
Az enyém nemsokára 2 éves lesz, de esze ágában sincs arra menni, amerre én, a kezét kitépi a kezemből. Emiatt babakocsiban hordom még, óriása harc megy, amikor beleültetem, de amúgy egész jól megül még benne. Nagyon forgalmas helyen lakunk egyébként, így tartom biztonságosnak.
Látok nála kisebb gyerekeket, akikkel lazán sétálnak a szüleik az utcán, követik őket, ilyenkor elgondolkodom vajon mi mennyire vagyunk ezzel elkésve. Persze, nála nagyobb gyerekeket is szoktam babakocsiban látni, de lehet már ők is simán közlekednek az utcán, csak éppen ott ültek.
A nagyobbik gyakorlatilag amikor megtanult menni, már szabályosan, rám hallgatva közlekedett. Ha fél méterrel a zebra mellett akarok átmenni az úton, akkor már rám szól.
A kicsi januárban lesz két éves, benne nem bízom. Néha jön rendesen, de általában szalad, amerre lát. Mivel ilyen kis önálló, próbáltam neki elmesélni, hogy balra néz - jobbra néz - megint balra, ezt tökéletesen felfogta, ha eszébe jut, akkor alkalmazza is, de az esetek többségében nem jut eszébe. Szóval őt én is mindig bepakolom a babakocsiba. (Viszont kihasználja az így nyert időt, a babakocsiban szokott aludni.)
2.5 éves sosem fogom a kezét, úgy megyek, hogy elkapjam ha éppen az úttestre akar menni, de ő ezt direkt csinálja, hogy idegesítsen,egy percre nem veszem le róla a szemem.
Amikor olyan helyen megyünk ahol nagyobb a forgalom fogom a kezét, ő sem szereti, de ölben lenni jobban utál, akkor az a bünti, hogy felveszem, ha meg elszalad hazáig fogom a kezét ott is ahol nem is kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!