Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18-24 hónapos gyermeked...

18-24 hónapos gyermeked mennyire tud önállóan öltözni, vetkőzni?

Figyelt kérdés

20 hónapos a lányom. Egyelőre a zokniját le tudja venni egyedül, sapkát fel tud venni. Nyilvan nyújtja a kezét, lábát a ruháknál, de önállóan nem csinál mást.

Ekkora gyermeked mennxire önálló? Mikor tanulta meg felvenni a cipőt, nadrágot stb?

2021. nov. 3. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennyi idősen ez pont elég. Az én fiam 27 hónapos, már nagyon próbálkozik, főleg a levetkőzés megy neki, a felöltözésnél ügyesen segít :) de pl a zipzart már egyedül fel tudja húzni
2021. nov. 3. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz mint az első válaszolónál. Caak nekem lányom van. Szintén 27 hós 🙂
2021. nov. 3. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam óvodára tanulta meg, kb 4 éves volt. Most 5 lesz, még van pár dolog amit nem tud megcsinálni (téli sapka felvétele, ruhák kifordítása és van hogy még fordítva vesz fel valamit) de azt mondták ez normális. Óvodára “kell” az alap dolgokat tudni, de ez is csak az óvónők segítése miatt van, nem elvárás, hogy 3 éves korra egyedül öltözzön a gyerek.
2021. nov. 3. 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 18 hónapos. Zoknit sapkát leveszi (utóbbit fél másodperccel azután,hogy ráadtam) ki gombolt vagy kizipzározott kardigánt leveszi, cipőbe dugja a lábát, kevés sikerrel. Öltözésnel "segít" dugja a kezét a body, kabát felvételnél. Le és fel húzza a zipzart, persze beakasztani nem tudja. Ja és a pelust is profin letépi magáról ha nincs rajta más 🤣 de mást nem csinál. Mondjuk nem tudom mikorra"kellene" többet tudnia 🤔
2021. nov. 3. 14:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
20 hónapos, bármit levesz magáról, ennek általában nem szoktam örülni. Öltözni viszont nem tud, nem is próbálkozik vele. Persze segít, tartja a kezét-lábát, de önállóan semmit. Egyedül a cipő érdekli, mióta megtanult járni, azóta imádja, ha kimegyünk, szóval nagyon motivált cipőt húzni, de egyelőre annyit tud, hogy a tépőzárt egyedül tépőzárazza be.
2021. nov. 3. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
22 hónapos fiúk, ugyan azokat tudják egy ideje, mint a #4-es, de bővebb cipőt, gumicsizmát feltudnak venni.
2021. nov. 3. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!