Kinek hogy fogadta a tesót a 2 éves?
Nálunk is nagyon nehezen. Visszaesett egy csomó mindenben (alvás, orális fixáció, szobatisztaság), este nem volt egy percet sem az apjával, mellettem üvöltött amíg a kicsit szoptattam, éjjelente farkasként vonítva-sikítva riadt és ciciért koldul folyamatosan (addig csak este szopizott már), most 11 hónapos a kicsi es meg mindig naponta többször sír ciciért (tandemezek, de azért van egy határ).
Meg is ütötte, semmilyen játékot nem tűrt el a kezèben, se a sajátját, se a babáét, semmilyen szabályt nem fogadott el a játékok elosztására.
Amikor a kicsi nekiindult és mindent ő is el akart venni a nagytól és nekiállt felfedezni, akkor a lányom folyamatosan rosszalkodott, hogy rá figyeljünk, szemtelenledett, dobàlt, taposott mindent.
Emellett egyre jobban pajtik lettek és csomót nevetgélnek meg játszanak együtt normálisan is, azt mondja szereti a kicsit. Az apja viccesen kérdezte h akar-e még egy kistesót, azóta felemlegeti, hogy akar. Nagyon cukik tudnak lenni, szerintem jó lesz ez.
Nekünk szerencsénk volt. Másfél éves múlt éppen a "nagy", amikor megszületett a testvére. Állandóan ő akarta fogni, vitte a cumit stb.
Aztán 2,5 éves korában kezdődött a féltékenység, amikor már a kicsi ment és vette el a játékokat. Most már viszont nagyon jól megvannak.
2 évet töltötte a kisebb szeptemberben és decemberre várom a 3.babát. Semmi jóra nem számítok, de remélem megússzuk úgy, mint az első gyerkőccel:D
Nagyon akaratos egyébként a 2 évesem, mint egy főnökasszony időnként olyan, szóval szerintem baromira nem fog tetszeni neki, hogy lesz egy újabb baba.
Jól fogadta, egyáltalán nem kettyent meg tőle. Nem lett hisztisebb, mint azelőtt volt. Nálunk inkább akkor kezdodtek a gondok amikor a kicsi 2 éves lett, akkor már tudatanal volt annyira hogy sokszor direkt piszkalta anagyot, direkt a rajzaba firkalt meg ilyen kis gonoszsagok.
Most 4 és 6 évesek, a helyzet ugyanaz, a kicsi basztatja anagyot és jót vidul rajta mennyire fel tudja bosszantani. Persze a nagy nem tűri a végtelenségig, akkor odacsap, a kicsi meg bőg, mintha nem is ő kezdte volna:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!