Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 2 éves gyerek is sokat...

Más 2 éves gyerek is sokat akar ölben lenni, főleg idegen helyen?

Figyelt kérdés
A kisfiam elég visszahúzódó, régebben pl a boltba sem akart bemenni, vagy sírt ha bevittük (covid miatt nem jártunk sokat sehova). Mostanában már nem sír ha bemegyünk bárhova, de inkább kéri, hogy vegyük fel ölbe, meg egy idő után megunja a vásárlást és mondja, hogy menjünk. Pl játékboltban sem az csinálja, mint a legtöbb gyerek, hogy rohangál egyik játéktól a másikig, ott is inkább ölbe kéri magát. Van más hasonló gyerek is?
2021. okt. 3. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Jártok valami társaságba? Játszóház, bölcsi, játszótér sok gyerekkel, akármi. Mert ha nem, akkor egyértelmű a dolog: nincs hozzászokva az emberekhez.
2021. okt. 3. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1, vagy ilyen habitus.

Ideje lenne elfogadni, hogy ha egy kisgyerek viszafogottabb, csendesebb, visszahúzódó társaságban az nem hiba, hanem egy jellemvonás.

2021. okt. 3. 15:01
 3/7 A kérdező kommentje:

#1-es nyár óta járunk, nem túl gyakran, amikor lehetőségünk van, kezdetben ott is sírt (baba klub, mondókázó), most már nem sír, de inkább még csak az ölemben van

#2-es teljesen egyetértek Veled, csak olyan rossz hallgatni, hogy "ilyen nagyfiú és még mindig ölben" meg hasonló megjegyzéseket, persze igyekszem nem foglalkozni vele, de mégis bánt vhol

2021. okt. 3. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a lányom, ő is visszafogott, szemlélődő típus, lassan oldódik fel társaságban. Járunk foglalkozásokra, emberek közé, nálunk nem ezen múlik. Ő ilyen, én is ilyen voltam, az apja is, még anyám is :D

Nincs semmi gond ezzel, én örülök, hogy nem kell mindenhol fegyelmeznem, meg állandóan futni utána, hogy megint mit akar rombolni :)

2021. okt. 3. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"de mégis bánt vhol"

Ne bántson, engedd el a füled mellett!

Nekem 2 ilyen gyerekem van. Elsővel sokat jártunk társaságba, mégis "menekült" a gyerekek elől 3 éves koráig és utána se lett társasági típus. A kisebbel egyáltalán nem erőltettük a dolgot, mégis nyitottabb, mint a testvére, ugyanakkor a játszótéren ő is a fenekemben van. Most 2,5.

2021. okt. 3. 17:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es és 5-ös, köszönöm szépen a válaszaitokat, jó volt olvasni :)
2021. okt. 3. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is ilyen gyerek voltam, és a fiam is ilyen. Már 3 éves, de folyton az ölemben ül. Nehezen oldódik, de már könnyebben, mint 2 évesen. Ő is jár közösségbe. Ilyen típus, ennyi.

Ha én kapok megjegyzést akkor mindig elmondom, hogy a gyerekek nem egyformák, ő előbb megfigyel az ölemből.

2021. okt. 4. 06:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!