Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kor körül mit lehet...

2 éves kor körül mit lehet kezdeni, ha a gyerekem nyelve lenőtt?

Figyelt kérdés

A dokink csak hümmög rá, nem mondja azt sem, hogy kezdeni kell vele valamit, se azt, hogy minden OK.

A gyerekem nyelve szerintem le van nőve. Ki tudja nyújtani a szájából, de alig ér túl az ajkain, és inkább széles, mint hegyes a vége. A beszédfejlődése is problémás, csak annyit mond, hogy papa, mama. Próbál más szavakat is kimondani, de pl a lila színre annyit tud mondani, kb. hogy jájá.

2021. szept. 29. 22:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha le van nőve a nyelve akkor felvágják neki. Pár másodperces művelet.
2021. szept. 29. 22:55
 2/20 anonim ***** válasza:
2021. szept. 29. 22:55
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
L gyermekgyógyász, (száj)sebész vagy fül-orr-gégész szakorvos végezheti el a felvagast. Ilyen szakemberekhez érdemes fordulni
2021. szept. 29. 22:57
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom akkor a szoptatással is voltak gondjaitok. Ez általában még a kórházban ki szokott derülni az első napokban, amikor nem akar szopni a baba.
2021. szept. 29. 23:13
 5/20 A kérdező kommentje:
4-es, tápszert kap születése óta, sajnos nem volt tejem. Valszeg pont emiatt nem derült ki korábban.
2021. szept. 30. 07:05
 6/20 anonim ***** válasza:

1mp megoldani. 2 éves koráig nem oldották meg?? Miért nem vitted már el a fül orr gégészetre?

Nekem is felvágta annak idején a gyerekorvos. Tényleg 1mp volt, mesélte anya milliószor. Úgy meg volt ijedve a család, hogy észre se vették, és a házidoki már meg is oldotta!

2021. szept. 30. 13:03
 7/20 anonim ***** válasza:
Szóval irány a fül orr gégészet.
2021. szept. 30. 13:04
 8/20 A kérdező kommentje:
A gyerekorvosnak mondtam, ő azt mondta, várjunk még. A fül-orr-gégészetre nem kell beutaló a gyerekorvostól, elvihetem beutaló nélkül?
2021. szept. 30. 13:41
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Várjatok??. Mire??

Újszülött korában 1mp lett volna, és nem emlékezne rá.

2 évesen már sokkal nagyobb dolog. Még akkor is,ha most is 1 mp lesz. De akkor is egy húsdarabot kell átvágni szikével....

Nagyon rossz tanácsot adott a gyerekorvos!

A védőnő nem volt normálisabb? Ő nem mondta, hogy vidd el felvágatni?

Hogy fog így beszélni?

Szerintem még azelőtt vidd el a kórházba, hogy megint lezárnak mindent.

Lefújják max előtte neki 1 kis lidokainnal. Meg se érzi. Kérheted is, hogy érzéstelenítse, mert már nagy a gyerek. Nem picibaba.

2021. szept. 30. 14:03
 10/20 A kérdező kommentje:

Szerinted én nem aggódok miatta? De igen, és pont ezért is idegesít, hogy a gyerekorvos, akinek ez a munkája, nagy ívben szarik rá. Meg azért, mert lassan két éves lesz a gyerekem, nem beszél, bár látom rajta, hogy próbálkozik szerencsétlen. És sajnos nem tudom, hogy fog bárki benyúlni a szájába, mert idegenektől fél. Biztos, hogy nagy trauma lesz neki.

Sajnos nem tudunk más dokihoz átmenni, mert a városban kevés a gyerekorvos. Akit javasoltak, az pedig nem fogadott minket, mert csak a saját körzetébe tartozókat fogadja.

A védőnő ilyesmivel nem foglalkozik, ez a gyermekorvos dolga.

2021. szept. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!