Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan, hogy túl sokat...

Van olyan, hogy túl sokat vagyunk együtt?

Figyelt kérdés
Itthonról dolgozunk, délben hazahozom ovibol 5 éves lanyomat, mert nem eszik jól, éhesen nem hagyom ott aludni. Ezáltal kB egész nap itthon vagyunk együtt, van egy kis húga is. Néha úgy érzem hogy nem értékeli, hogy milyen kivételes helyzet ez, milyen jó, hogy együtt lehetünk. Honnan is tudhatná, hisz ez a természetes számára. Viszont emiatt sokszor érzem azt, hogy a fejünkre nő, nem fogad szót, nem keresi a kegyunket, nem akar megfelelni nekünk, mert úgyis mindig ott vagyunk neki, ezáltal úgy érzem nincs is tekintélyunk. Mindenben ott vagyunk vele, velük, állandóan válaszolunk a kérdéseire, azonnali reakciók, non stop felügyelet kB. Létezik olyan, hogy túl sokat vagyunk együtt? Lehet emiatt ilyen? Mit tehetnénk?
2021. okt. 26. 16:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
13%

Nem amiatt fog éhenhalni, mert ott hagyod az óvodában, hanem amiatt, mert később szinte semmit nem fog tudni megenni, nagyon válogatós lesz.

Ez az "akarjak neki kellemetlenséget" kezdetű mondaz szánalmas. Az nem kellemetlenség, hogy ő azért van az oviból elhozva, mert nem hajlandó az ottani szabályoknak, napirendnek megfelelni? Ha visszamész dolgozni, akkor mégis mi lesz? Vagy ha ő iskolába megy? Ha mondjuk nem szeretne olvasni, akkor nem fog megtanulni olvasni, mert te nem akarsz neki kellemetlenséget?

2021. okt. 27. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
26%

Nézd, nem ismerünk se téged, se a gyereket, se a családot, úgyhogy konkrét tanácsot nem tudunk adni. Én még azt is el tudom képzelni, hogy nincs a kislánnyal különösebb gond, nem rosszabb, mint bármelyik másik gyerek, csak te úgy érzed, hogy a lelkedet kiteszed érte, és nem azt kapod vissza, amit ebben a helyzetben elvárnál.

Igazából nem kellemetlenséget kell okozni neki, hanem úgy élni családként, hogy alkalmazkodunk egymáshoz. Tehát néha elmenni olyan programra, amit ő szeretne nagyon, néha meg olyanra, amit ti (itt most nyilván valami gyerekkompatibilisre gondolok, például kirándulás), és nem otthon maradni azért, mert neki ahhoz van kedve. Néha az ő kedvencét főzni, néha a férjedét, néha a magadét. Ragaszkodni bizonyos rutinokhoz, például hogy minden eset egyen együtt a család, vagy hogy vasárnaponként hajmosás, akkor is, ha utálja. De lehet, hogy ezek nálatok mind megvannak, nem tudhatjuk.

"Nevelési célból" kellemetlenséget okozni neki nyilván hülyeség, de egy családi együttélése normális esetben automatikusan hozza magával, hogy nincs mindig az, amit ő akar.

2021. okt. 27. 10:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Oké értem. De ne gondoljátok hogy mindenben ő parancsol. Nem főzök neki második felét, nem ugralunk neki. Ez nincs így. Sőt! Lehet hogy kicsit szigorúak is vagyunk vele, mert muszáj fogni, mert akkor nagyon elharapozna minden. Ez részünkről rendben van, a helyzet az, hogy nem hajlandó betartani a szabályokat úgy érzi az rá nem érvényes, es hogy legközelebb mehet minden ugyan úgy. Picit sem érdekli hogy mi mit tanítunk neki. Ez zavar csak, hogy semmi tekintelyunk. Nem tudom ezen hogy lehet javítani.
2021. okt. 27. 17:52
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Ezt nem lehet itt pár sorban leírni. Említette itt valaki a szülő tréningeket. Mi a pozitív fegyelmezést csináltuk meg (keress rá), abból sokmindent be tudtunk építeni a mindennapokba. Ezen kívül még néztük az Értsünk szót is. Szerintem ezen a vonalon érdemes elindulni.
2021. okt. 27. 20:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez épp most jött szembe. Őket is követem, és szintén van egy csomó jó eszközük, ami alkalmazható.

[link]

2021. okt. 28. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!