Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan, hogy túl sokat...

Van olyan, hogy túl sokat vagyunk együtt?

Figyelt kérdés
Itthonról dolgozunk, délben hazahozom ovibol 5 éves lanyomat, mert nem eszik jól, éhesen nem hagyom ott aludni. Ezáltal kB egész nap itthon vagyunk együtt, van egy kis húga is. Néha úgy érzem hogy nem értékeli, hogy milyen kivételes helyzet ez, milyen jó, hogy együtt lehetünk. Honnan is tudhatná, hisz ez a természetes számára. Viszont emiatt sokszor érzem azt, hogy a fejünkre nő, nem fogad szót, nem keresi a kegyunket, nem akar megfelelni nekünk, mert úgyis mindig ott vagyunk neki, ezáltal úgy érzem nincs is tekintélyunk. Mindenben ott vagyunk vele, velük, állandóan válaszolunk a kérdéseire, azonnali reakciók, non stop felügyelet kB. Létezik olyan, hogy túl sokat vagyunk együtt? Lehet emiatt ilyen? Mit tehetnénk?
2021. okt. 26. 16:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Hát. Szerintem szüksége lenne a gyerek társaságra és a rendszerre, amit az ovi ad. Mit mondtak az óvónők az evésről? Együtt beszéltetek meg, hogy a hazavitel a megoldás? Valljuk be, délelőtt nem sok minden történik az oviban, a legtöbb aktivitás délután van, főleg az udvaron.

Szerintem szimplán nem éri elég inger és unatkozik. A fiam is ilyen ha otthon van. Ovis napokon semmi gond nincs vele.

2021. okt. 26. 16:28
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

1 az oviban csak délelőtt történik valami, mivel ebéd után alvás van, utána egy kicsit játszhatnak, aztán viszik őket haza.

Kérdező! Lehet akkor is ilyen lenne, ha bent maradna délután.

2021. okt. 26. 16:31
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Először is, szerintem ez egy tipikus magyar sajátosság, hogy azt hisszük, egy ovis korú gyereknek egész nap a kortársaival kell lennie. Amikor az én lányom volt ennyi idős, külföldön éltünk, ott fél 9 és fél 12 között volt ovi, és pont. Utána bezárt. Már ebédelnie is otthon kellett. Nem érzem úgy, hogy emiatt bármiből kimaradt volna.

Viszont az eszmefuttatásod attól még nagy butaság. Szerintem már régen rossz, ha egy 5 éves úgy érzi, a szülei kegyeit kell keresnie, mert különben azt érzi, elveszíti őket, vagy nem is tudom. Nem attól lesz egy gyerek szófogadó, ha egész nap távol van a szüleitől. (Nyilván tudom, ahol mindkét szülő dolgozik, ott nincs más megoldás, nem is azt akarom mondani, hogy a gyerek sérül tőle, de ettől szófogadó nem lesz.)

Nekem az jön le az írásodból, hogy azt szeretnéd, hogy a lányod ne érezze magát biztonságban, hátha az ettől való félelmében majd szót fog fogadni. Ez így nagyon veszélyes elgondolás. Jó esetben egy egész nap az oviban lévő gyerek sem ilyen.

Tekintélye sem attól lesz egy szülőnek, ha nincs a gyerekével.

2021. okt. 26. 16:34
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Abból amit írsz, nekem az jön át, hogy átestetek a ló túloldalára, és túlságosan ki van nyalva a popója. Én tuti nem hoznám el azért, mert nem eszik annyit, ennyitől nem hal éhen. Az iskolából is elhozod majd, ha nem eszik rendesen ebédet?

Nem kell mindig ott lenni és folyton hasra esni neki. Én válaszolok a lányomnak, ha tudok. Játszom vele, ha tudok. Ha valamiért nem megy, akkor találja fel magát, és játszon egyedül, nem lesz baja egy kis unalomtól.

2021. okt. 26. 16:37
 5/15 A kérdező kommentje:
Ne forgassatok ki amit írtam legyszi, én inkább csak opciókon agyalok hogy mi mitől van, mi mitől lehet, mi lenne, ha másképp lenne. Nem minden gyerek van így. Igazából csak kattog az agyam hogy miért ilyen érdektelen velünk, nem akar megfelelni, nem tart be semmi szabályt, minden úgy jó ahogy ő gondolja, egyszerűen kiskiralykodik itthon és nagyon nehéz terelgetni, BÁRMIT próbáltunk. Nem hatja meg semmi. Minden ugyanúgy van legközelebb is. Egyszerűen nem akar megfelelni.
2021. okt. 26. 17:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a vicces, hogy a szülők többsége azt tanítja a gyerekének hogy ha felnő, ne akarjon megfelelni másoknak.. közben meg amíg kicsi, elvárják hogy mégiscsak feleljen meg másoknak.

Btw kérdező, én azt érzem, hogy eszköztelen vagy. Vannak tudatos "szülőtréningek", ahol csomó eszközt tanulhatsz a hogyan érts szót a gyerekeddel. Érdemes lenne kipróbálni egy számodra szimpatikusat. Ami viszont fontos, hogy csak akkor fuss neki, ha tudatosan tudod ezeket majd használni. Nem csak meghallgatod, nyugtázod hogy milyen jó, aztán az adott szituációban visszatérsz a beégett, régi módszerekhez.

2021. okt. 26. 19:37
 7/15 anonim ***** válasza:
48%

Azért nem fogad szót, mert ki van nyalva a pi-ja.

Nem eszik az oviban... és akkor mi van? Egy idő után megtanulná, hogy az oviban az ebéd meg a tízórai, uzsonna nem viccből van, hanem meg kell enni. Ha hagynád. De nem hagyod, mert mindent az ő kénye-kedve szerint teszel. Ha otthon nem fog enni, akkor hova viszed? Étterembe?

2021. okt. 26. 20:31
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Csatlakozom azokhoz, h nagyon elkenyezteted. Ebbol, hogy elhozod mert nem eszik, nekem az jon le, hogy otthon, az elet mas teruleten is ez van. O diktal, o dirigal. Tehat nem az a gond, h tul sokat vagytok egyutt, hanem, hogy mindent az o kenye kedve szerint csinalsz. Az en lanyom is nagyon rossz evo, nincs 20 kg es lassan 7 eves. Valogat, neki sem tetszik a kaja, egyszeruen nem szeret enni. De az nem megoldas; hogy elhozom a sulibol vagy kulon csomagolok neki.
2021. okt. 27. 07:04
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű kritikákat, igazatok van, mindent megteszünk érte, értük, csak azt nem értem, hogyan lehetne ez másképp? Akarjak kellemetlenséget neki, mikor megtehetem hogy nem teszem ki negatív dolgoknak? Ezt a kettőt nem tudom egyeztetni a lelkemben. Tudom, hogy szüksége van és lesz is arra, hogy ütközzön kellemetlenségbe, megtapasztalja azokat, de ezt ti hogyan nyelitek le? Hogyan veszitek rá magatokat hogy bedobjátok a mélyvízbe pl, mikor meg is óvhatnátok? Hogyan lehet ezt jól csinálni? Itt van a gondom.
2021. okt. 27. 09:21
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez az, amit csak te tudsz eszközölni. Kódolva van beléd a tenyéren hordozás, amit nehéz lesz leküzdeni, lehet nem is fogod.

Én például nagyobb egoista vagyok ilyen szempontból (a szó jó értelmében), tehát én igenis nem nyelem le a békát, nem fogok például nekiállni mást főzni, mert valamelyik gyereknek nem tetszik a főztöm. Magamtól sajnálom az időt és mivel tudom hogy csak válogatásról van szó, elv miatt sem akarok számára kényelmes megoldást, mert ez nem így működik szerintem. De egy ilyen helyzetben te lehet hogy készítenél valamilyen más kaját, mert a te személyiséged kifelé irányul, a gyereked igényeit nézed, nem azt hogy ez az igény mit okoz.

Én azt gondolom, hogy ezt csakis külső segítséggel tudod megoldani, mert ebbe már benne él a gyereked, szóval egy éles váltás lenne az életében ha egyszer nemet mondanál. Rosszul reagálna rá és valószínű megsajnálnád és kiengesztelnéd. Nem bántalak, csupán így tudom elképzelni a helyzeted.

Szerinted te is érzed.

Egy idő után amúgy szerintem amúgy is eleged lesz, egy ponton túl szerintem mindenki elfárad ebbe a kiszolgálásba.

2021. okt. 27. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!