Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 3.osztályos gyerekem...

Ha a 3.osztályos gyerekem karanténba került, akkor az 1. osztályos gyereket hogy vigyem el iskolába? Vagy mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Nincs senki aki segítsen. Egyedül nem szeretne itthon maradni , azt mondta fél egyedül. Soha nem kellett eddig egyedül hagyni. A másik gyereknek ,hogy igazoljam le a hianyzását? Úgy sem hagyhatja el a házat hogy a kocsiban megvár míg beviszem a suliba a másikat? Valaki ìrjon valami okosat...
2021. okt. 18. 18:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

A gyerekorvos leigazolja.

Nálunk is volt ilyen az osztályban.

De egyébként ezt a rendszert én sem értem.

Kijártam tavaly gondozni egy idős nénit aki a és pár napra befektették a kórházba mivel daganatos volt a fájdalmak miatt mentőt hívtam.

Amikor hazaengedték pár nap múlva nagyon rosszul volt megint. Lázas volt és köhögött.

A kórházban megfertőződött a covid-al és tesztelés nélkül hazaengedték.

Amikor kijöttek érte a mentősök elvégeztek rajta egy tesztet és pozitív lett. Én ott azonnal megkérdeztem a mentőst, hogy ilynekor mivan mert én napi 4 órát vagyok vele hiába a gumikesztyű és a maszk annyira nem bízok meg benne.

Felkellett hívnom a háziorvost és azt mondta, hogy csak én számítok kontaktnak a családból.

A gyerek ugyanúgy mehet iskolába a párom meg dolgozni csak arra figyeljünk, hogy maszk legyen rajtam és ne együnk vagy igyunk egymás után.

Akkor felhívtam az of-t a suliban és még ő is azt mondta, hogy menjen a gyerek iskolába mert ő nem kontakt csak én.

Nem értettem hiszen egy légtérben élünk.

A vége az lett, hogy a gyerekorvos nem szórakozott és mivel nem volt senkinek semmilyen tünete 10 napig itthon voltunk mindhárman. Ő már azt mondta, hogy senki sehova mert elkaphatják tőlem ha én megfertőződtem.

A gyerek kapott tőle igazolást mert itt már szerinte ő is kontaktnak minősül miattam.

Majd áprilisban a gyerek hozta haza az iskolából valószínűleg mert amikor bezártak az iskolák kisült, hogy az összes tanár szinte fertőző covid beteg volt addigra. Én kidőltem egy pár napra de a gyereknek és a páromnak semmi baja nem volt.

2021. okt. 19. 10:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!