Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhiszitek, hogy mindenféle...

Elhiszitek, hogy mindenféle baja lesz a kisgyereknek, ha tévézik?

Figyelt kérdés

Kislányom 20 hónapos. Nagyon okos, szépen beszél már, elkezdett ragozni, két szavas mondatokat mondani, ügyesen játszik logikai játékokkal, stb, imádja, ha olvasok vagy énekelek neki, ezeket órákig tudná hallgatni.

Egy a "baj": kb egy éves kora óta engedem neki, hogy YouTubeon mesét nézzen. Nincs tévé-előfizetésünk, tehát csak azt nézheti, amit én YouTube-on berakok: reggel nézhet egy 20 percet, vagy babócát, vagy kisvakondot, meg délután, ha azt akarom, hogy pihenjen egyet, akkor is nézhet. Illetve nagyon szereti az állatos dokumentumfilmeket Netflixen, meg YouTubeon is vannak olyan videók, ahol csak a farm állatait mutatják be, HD felbontásban, hanggal együtt. Ezeket imádja nézni.

Na most, én el nem tudom képzelni, hogy ez bármiben rá rossz hatással lenne... A babócából tanult egy csomó szót, érzelmeket. A vakond csak simán megnevetteti. Az állatokon is nevetni szokott.

Nagyon max összesen 1 órát nézi a tévét, így elosztva a nap folyamán.

Azon kívül folyamatosan megy, tesz, vesz, az udvaron vagyunk, tyúkokat etetünk, cicát simogatunk, sétálunk, bent olvasok neki, énekelek, játszunk játékokkal, nagyon jó a kézügyessége és a logikája is...

Nektek mi a véleményetek erről? A tv az ördögtől való, vagy inkább csak az, amikor a műsorok, villódzó reklámok mennek egész nap?

2021. okt. 16. 20:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%

20: ugyan nem én írtam a választ, de az én gyerekeim 4től itthon vannak, 9-kor van lefekvés. 5 órába azért bőven belefér fél-1 óra tv, meg ugyanennyi olvasás is akár. Vacsi+fürdés 1 óra alatt lemegy, még mindog maradt 2.

De mondjuk lehet, hogy nem kéne ilyen szögletesen gondolkodni, hogy mindennek egy nap alatt kell megvalósulnia. Mi van, ha hétfőn megnéznek egy disney mesét, kedden meg be se kapcsolják a tv-t, hanem elolvasnak egy mesekönyvet? Volt olvasás is, meg tv is. Nahát! :D

2021. okt. 19. 10:24
 22/23 anonim ***** válasza:
Lényeg a mértékletesség. Szerintem fontos, hogy hagyd a gyereket néha "ne csinálni semmit" és matatni. Például tépőzárral, cipzárral játszani.
2021. okt. 20. 20:18
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem hiszem el,hogy káros lenne , mint ahogy a tablet ,számítógép,mobil használatát sem tartom károsnak.

A lényeg,hogy szűrve és korlátozva legyen mit és mennyit nézhet a gyerek. A tiltás és a démonizálás csak dacot szül,illetve a későbbi rossz szokások kialakulását is segíti . Én úgy vagyok vele,hogy távoltartani élete végéig nem tudom a TV-től,sem a technikától (nem is akarom) így inkább szülői kontroll mellett ismerje meg ,és tanulja meg a mértéket .

2021. okt. 25. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!