Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhiszitek, hogy mindenféle...

Elhiszitek, hogy mindenféle baja lesz a kisgyereknek, ha tévézik?

Figyelt kérdés

Kislányom 20 hónapos. Nagyon okos, szépen beszél már, elkezdett ragozni, két szavas mondatokat mondani, ügyesen játszik logikai játékokkal, stb, imádja, ha olvasok vagy énekelek neki, ezeket órákig tudná hallgatni.

Egy a "baj": kb egy éves kora óta engedem neki, hogy YouTubeon mesét nézzen. Nincs tévé-előfizetésünk, tehát csak azt nézheti, amit én YouTube-on berakok: reggel nézhet egy 20 percet, vagy babócát, vagy kisvakondot, meg délután, ha azt akarom, hogy pihenjen egyet, akkor is nézhet. Illetve nagyon szereti az állatos dokumentumfilmeket Netflixen, meg YouTubeon is vannak olyan videók, ahol csak a farm állatait mutatják be, HD felbontásban, hanggal együtt. Ezeket imádja nézni.

Na most, én el nem tudom képzelni, hogy ez bármiben rá rossz hatással lenne... A babócából tanult egy csomó szót, érzelmeket. A vakond csak simán megnevetteti. Az állatokon is nevetni szokott.

Nagyon max összesen 1 órát nézi a tévét, így elosztva a nap folyamán.

Azon kívül folyamatosan megy, tesz, vesz, az udvaron vagyunk, tyúkokat etetünk, cicát simogatunk, sétálunk, bent olvasok neki, énekelek, játszunk játékokkal, nagyon jó a kézügyessége és a logikája is...

Nektek mi a véleményetek erről? A tv az ördögtől való, vagy inkább csak az, amikor a műsorok, villódzó reklámok mennek egész nap?

2021. okt. 16. 20:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
22%
A tv az ördögtől való,...
2021. okt. 16. 20:13
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
A mértékletesség a kulcs.
2021. okt. 16. 20:14
 3/23 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ. Így ahogy te csinálod, több részletben és mértékkel szerintem teljesen oké és nem lesz tőle baja. Azzal van a gond, ahol a szülő nem játszik vele rendszeresen, nem olvas és a gyerek csak a TV előtt van, mert legalább akkor nincs vele gond. Egy idő után meg persze, hogy már nem is érdekli más, mert megszokja. Nálad nem ez van és sok más inger is éri, így nem hinném, hogy rossz hatással lesz rá, hogy megnéz 1-1 mesét. Csak továbbra is maradjon meg a mértékletesség.
2021. okt. 16. 20:26
 4/23 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem kicsit a TV része túl van lihegve, a tablet és társai korai szerintem 5 alatt töményebben.

Nekem saját TV-m volt óvodásként már (2000 ezres évek eleje), mégsem lett semmi bajom, pedig a kép csöves tv-k képe tényleg egy okádék, a szemnek sem jó, mégsem ültem előtte órákig egy nap, gyakran háttérzaj volt amíg játszottam.

A maiak kíméletesek. Persze egy kicsi gyerek ne órákat legyen képernyőn, mértékkel nézheti a meséket, ha mellette olyan amilyen a kérdező gyermeke.

2021. okt. 16. 20:32
 5/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem a tévénézéssel van a gond, hanem azzal, hogy mit néz a gyerek, és mennyit. Ahogy te csinálod azzal nincs gond. Sőt, a gyerekek (sokszor a felnőttek is) tanulhatnak a tévéből is. Pl: Természetfilmek segítségével a gyermek értékelni fogja az állatok életét is, megismeri őket.

A gond az, hogy sok szülő nem akar foglalkozni a gyerekével, és a kezébe adja a laptopot/ ipadat, hogy nézze a youtube-ot. De azt már nem ellenőrzik, hogy a gyerek mit is néz. Ugyanez a helyzet a tévével is. Vannak filmek, adások amik árthatnak a gyerekeknek. Nagyon sok gyereknek nem csak a tévé, hanem a videójáték is árthat.

2021. okt. 16. 20:45
 6/23 anonim ***** válasza:
73%

Ha tudod tartani a mértéket, nem gond. Rokonnál is úgy kezdődött, hogy 1.5 évesen 1 babóca naponta max, aztán 2-3 évesen már 2-3 kismese volt. Végül 3-4 évesen már egész estés Disney filmeket nézett. Most 6 éves lesz, folyton nézi a tévét, látta az összes Star Warst, Pókembert stb. 1 éves a kistesója, ő már a járókából nézte a felnőtteknek való filmeket.

Szóval átestek a ló túloldalára. Ha ez nem történik meg, akkor okés a tévé szerintem. Ettől függetlenül mi nem nézünk egyáltalán, de cdak mert sem nekem, sem az apjának nincs rá igényünk.

2021. okt. 16. 20:45
 7/23 anonim ***** válasza:
27%
Nekem az egy óra kicsit soknak tűnik. (Az én fiam két éves, nem néz tévét vagy ilyesmit, ez nem bezzegelés, mert nem érdekli, de ha akár öt percre lekötné valami műsor, én is kihasználnám a dolgot. De a gyerek állandóan megy, rohan, felmászik, leesik... ha be is van kapcsolva a tévé nálunk, akkor sem néz rá.)
2021. okt. 16. 20:46
 8/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát nálunk nem nézett tv egész 2 éves koráig.A minimum szókincse volt,20 szó.Ha igaz volna hogy a tv miatt késik a beszéd akkor neki kb verseket kellett volna szavalnia.Nem tette.A gyerekek eltérőek, van akinek okozhat gondot valakinek meg nem.Van aki meg anélkül is lassabban fejlődik beszéd szintjén,de jobb a mozgasa van akinél meg mindenhogy gond van és esetleg csak javítani lehet a helyzetet vagy teljesen helyre lehet hozni.A mértékletesség jó kozeput
2021. okt. 16. 20:47
 9/23 anonim ***** válasza:
78%

Én elhiszem, hogy nagyon nem előnyös.

Nyilván, akinek minden oké a gyerekèvel nem lesz problémás, mondjuk nekem fejlesztésen azt mondtàk kèpzeljem úgy, mintha sört adnék a gyereknek..

( akkor én minden nap adik egy korsóval😬🙈)

Én azt tartom, hogy az sem jó, ha teljesen megvonjuk a mai világban mozgóképet..

Tv-t nem néznek .. mmint adást,mert mi sem.. elő sem fizettünk.

Mesét.. stb igen

2021. okt. 16. 20:49
 10/23 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem nagyon rossz a kepernyő a gyerekek testi, lelki, szellemi, idegrendszeri ès mozgàsfejlődèsènek is.

Nalunk sajnos nincs egyetèrtès, az apja negyon ràszokatta a fiunkat, pedig èn nem akartam, hogy kèpernyőre ragadjon.

2021. okt. 16. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!