Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha fiam az igérete...

Mit tegyek, ha fiam az igérete ellenére nem foglalkozik a kutyával?

Figyelt kérdés

11éves a gyerek, és már régóta könyörög egy kutyusért. Egy aprócska 2 szobás lakásban élünk hárman, ami alig 60négyzetméter. A férjem nagyon ellenezte a kutyát a szükös hely miatt, és mivel mindketten dolgozunk, nem is van időnk/energiánk foglalkozni vele. Persze a gyerek mindent megigért, hogy majd ő gondját viseli, törődik majd vele és rendszeresen leviszi.

Végül belementünk és már harmadik hete velünk él egy kistermetü máltai bichon. Természetesen előtte elbeszélgettünk a gyerekkel, hogy ez mekkora felelősségel jár, és élete végéig törődnie kell majd vele. Eddig minden nap kapott 300 forint zsebpénzt, amit arra költhetett amire akart: játék, benzin a kismotorjába, tavaly hoverboardot vett magának stb. Most megemeltük napi 400 forintra, de azzal a feltétellel, hogy ezentúl neki kell a kutyára költenie.

Kb. a harmadik napig tartott a varázs, addig valóban lelkiismeretesen foglalkozott vele, rendszeresen levitte, és ha bepiszkolt akkor szépen feltakaritotta. A következő délután arra értünk haza a férjemmel, hogy már a bejárati ajtó előtt büzlött a lakás, miközben gyerek a számitógépen játszott. 4helyre is odapiszkolt, mert egész nap nem vitte le egyáltalán, sem iskola előtt, sem utánna. A férjem nagyon dühös lett, feltakaritatta vele az egész lakást, és megvont egy heti zsebpénzt. Egy hétig úgy tünt, hogy tanult belőle, aztán ismét napról-napra kezdte elhanyagolni, mignem ismét zsebpénz nélkül maradt. Már nem volt pénze a motorozáshoz, és anyámnak kezdett sopánkodni, aki végül adott neki 10 ezer forintot.

Erre a férjem a kismotort vette el tőle, és megkérte édesanyámat, hogy ne pénzelje a gyereket, mert oka van annak, hogy megvontunk tőle.

Ultimátumot adtunk neki, hogy a jövöben vagy gondját viseli a kutyusnak, vagy elvisszük. Ismét mindent megigért, de alig néhány napig tartott a szorgalma, mignem végül már ő mondta, hogy inkább vigyük el a kutyát édesanyámhoz, mert ott lenne kert és sokkal boldogabb lenne a kutya.

Persze ez burkoltan azt jelenti, hogy szabaduljunk meg tőle, mert túl nagy teher számára az a napi néhány perc séta.

2021. okt. 12. 15:41
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
95%

Kutyát mindig magának vesz az ember,nem a gyereknek. Ők ígérhetnek bármit de betartani nem fogják.

Az én fiam is kapott kutyát 10 évesen,de eleve olyat és úgy vettem hogy tudtam nekem lesz vele a több dolgom.Tehát magamnak vettem és ezt nektek is így kellett volna. Csak ha ti is akartok akkor kell állatot tartani.

A fiam imádja játszik vele,gondozza is időnként,de a nagy része ránk felnőttekre marad,de mondjuk ezt tudtam is előre.

Ha a nagyi szeretné vigyétek el hozzá.

2021. okt. 12. 15:59
 12/46 anonim ***** válasza:
94%

30 nappal az 9000 ft. Mi bajotok van ezzel? Értem hogy azt mondták a gyereknek hogy etesse a pénzéből de nem hiszem hogy nem vennék meg neki, mivel egy hétre meg is vonták a zsebpénzt, nagyi meg hozzá vágott 10 ezret.

Nem a kutya a baj itt elsősorban, szegény csak belecseppent.

2021. okt. 12. 16:00
 13/46 A kérdező kommentje:
Mindene megvan, a havi 9ezerből nem kaját, ruhát, tanszereket kell vennie. Játékra, szórakozásra költheti, bármire. Most komolyan egy átlag vidéki magyar szülő ettől többet engedhet meg?
2021. okt. 12. 16:01
 14/46 anonim ***** válasza:
7%
12.volt ilyen kérdés? belinkeled?
2021. okt. 12. 16:01
 15/46 anonim ***** válasza:
94%

Egy 11 éves gyerek nem érett arra hogy felelősségget vállaljon egy kutyaért. Hiába ígéri meg, nem képes a következmények felmérésére.

A legjobb megoldás ha új gazdit kerestek a kutyának.

(Egy kutyás akinek 11 éves volt a nagyobbik gyereke amikor kutya került a családba)

2021. okt. 12. 16:05
 16/46 anonim ***** válasza:
7%

9.000ft.

Akkor gondolom valami vacak Pedigree az a nagy "eteti a kutyát".😅

2021. okt. 12. 16:09
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekemnek hörcsöge van, 6 évesen kapta, azért is úgy kell szólni, hogy szórakozzon vele, amíg együtt takarítjuk..

11 éves, a kutya túl sok nekik. A hörit kéthetente egyszer kell kicuccolni, az pont elég egy 5.es kisgyereknek. Nagyon rossz ötlet volt, hogy engedtétek, első körben hörcsög vagy ilyesmi kellett volna, amivel alig kell törődni és csendes.

Kutyákkal még felnőttek is szívnak, az kb a gyerekkel egyenrangú.. következetesség, iskola neki, minőségi táp(nem a pedigree az) ezekhez információgyüjtés, na meg persze kozmetikus is kell, karomvágás, fogápolás, bűzmirigy, ivartalanítás és kérlek.. napi 400ftból nem tudja normálisan ellátni szerencsétlen állatot, illetve mit csinál, ha az utcán szembe jön egy nagy kutya? Ki nem engedném a gyereket kutyával, csak valami minőségi lakótelepen, ahol esélyes, hogy nem fordul elő nagyobb, elhanyagolt állat. Sajna a nagy kutyák zsákmánynak nézik a kicsiket, veszélyes. Ha egy csepp védőösztön van a gyerekben, félelmében felkapja a kutyát és kész is a baj(nem szabad felkapni)

Nagyon rossz az egész, és ne a gyerekre kenjétek, ennek felnőtt döntésnek kellett volna lennie. Most megutáltattátok az egészet a gyerekkel..

Egyébként ÉN(nem a gyerekem) szívesen látnám a kutyust, ha van kedvetek elajándékozni!:)

2021. okt. 12. 16:14
 18/46 anonim ***** válasza:
66%
A gyerek nem jár iskolába? Vagy hétvégére hagytok otthon egész napra egyedül egy 11 éves gyereket?
2021. okt. 12. 16:20
 19/46 anonim ***** válasza:
46%

Esetleg abba is érdemes lett volna belegondolni, hogy a kitya jó esetben 14-15 évig él, míg a gyereketek addig felnő, elköltözhet otthonról, de valószínűleg a kutya nélkül. Akkor mi lenne a kutyával? 10 évesen keresnétek neki másik gazdát, mert ti akkor sem tudnátok a gondját viselni? Egy kutya nagyon nagy felelősség, akár 15 évre is elköteleződtök. Olyan, mintha egy 2-3 éves gyereketek lenne ennyi ideig.

Másnak a jövőre esetleg tanács, ha kutyát szeretne a gyerek, vigyétek el egy menhelyre hétvégente sétáltatni vagy kérjetek meg kutyás barátokat, hogy egy-egy hétvégén vigyáztok a kutyájukra.

2021. okt. 12. 16:21
 20/46 anonim ***** válasza:
44%
A gyereknek nem kellett volna kutya, de nektek sem gyerek..
2021. okt. 12. 16:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!