Hány évesen engednéd tömegközlekedni a gyermeked?
9 éves kislányom van. Nagyvárosban lakunk (nem Budapest).
A város szélén élünk, ő pedig a belvárosba jár iskolába. Egyenlőre minden nap kocsival elvisszük,érte megyünk, de nekünk nagyon kiesik az a rész,és majd egy óra őt elvinni s onnan beérni a munkába.
Gondolkodunk azon hogy menjen e villamossal. A villamos a házunk előtt megy el, tehát ott szállna fel, és kb.15 perc még felér vele a belvárosba, s onnan csak 5 perc az iskolája, fel kell sétálni az utcába.
De én még ugy érzem kicsi ehhez.
Ti mit gondoltok? Ki mikor engedte egyedül el a gyermekét?
Köszönöm a válaszokat! Minden ötletnek nagyon örülök!
Attól függ ő mennyire érett meg erre.
Esetleg osztálytárs,iskolatárs nincs a közelben, akivel együtt mehetne?
Ketten vagy kisebb csoportban szerintem ők is magabiztosabban viselkednek és ha bármi történik mégsem érzi azt,hogy egyedül van.
Vannak családi applikációk,amit telefonra telepítve nyomon lehet követni hogy épp merre jár,ez is adhat egy plusz biztonságot a szülőnek.
Nekem gyalog jár az iskolába. Nem engedi, hogy elvigyem.
Szintén 9 éves.
Az elején elkísértem és elmagyaráztam neki, hogy mire figyeljen.
Szerintem ha egy párszor elkíséred és elmagyarázod neki te is, hogy mire kell figyelnie nem lesz gond.
Én nem szeretem ha hazafele az osztálytársaival jön mert akkor sokkal figyelmetlenebb és szétszórt.
Budapesten biztosan nem engedném, minden attól függ, hol laktok és milyen részen kell átmennie, mennyire tömött a tömegközlekedési eszköz akkor, mikor ő menne vele.
Falun simán engednék sétálni 9 évest, kisvárosban leengedném okosórával a környékbeli utcákra, nagyvárosban csak keresztutcákig mehetne 9 évesen, mindenképp okosórával ellenőrizve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!