Hogy lehet januárban eldönteni, hogy szeptembertől iskolaérett lesz -e?
Az új rendelet szerint január 18-ig be kell adni a kérvényt, ha valakinek indokolt szeptembertől a halasztás. De 9 hónap alatt rengeteg változás történik egy gyereken, honnan lehet ezt előre tudni?
Jelenleg 5 és fél éves, introvertált, nehezen barátkozik, de magasabb az intelligencia szintje mint a vele egykorúaknak. Érzelmi intelligenciája is kiemelkedő, magas empátia készséggel rendelkezik. Le tud már írni pár szót, 100-ig nem csak számol de érti a mennyiségek fogalmát is, valamint jópár szót el tud olvasni, gazdag a szókincse.
Viszont dadog, ami nem változott már egy év alatt nála. Főleg idegenekkel ha beszélnie kell, illetve ha családon belül mesél valamit, akkor jön ki nála. Logopédushoz is jár egy éve.
Félek hogy iskolában csúfolni fogják érte, de honnan tudjam előre, hogy szeptemberig nem -e növi ki?
Oviba nagyon szeret járni, de annyira vegyes csoport, hogy sok a 2,5-3 éves gyerek is, akikre sok figyelem hárul. Ez egy 7 éves gyereknek félek kevés lesz. Valamint szociálisan sem érett, a figyelmét nehéz sokáig lekötni egy feladattal. Iskola előkészítő van az oviba, kitűnően szerepelt eddig, hiba nélkül oldja meg a feladatokat.
Ti gyereketek hogy állt ezekkel a tulajdonságokkal 5 éves kor körül, hogy úgy érezted mehet suliba? Vagy ha visszatartottad az miért volt?
"Suliban egyszer elmondják, hogy miket csináljon. "
Erre írtam, hogy türelmesek. Nem csak 1x mondják el, főleg az elején. De később sem. Te is voltál iskolás, tudhatod, hogy ha úgy van elismétlik. Persze nem mind a 27 főnek egyesével, de nyugodtan visszakérdezhet a gyerek.
Nagyon összetett kérdés és szerintem is nagyon nehéz januárban megjosolni, milyen lesz a gyerek őszre... Augusztusi születésű gyerekemnel ugyanezen dilemmaztunk. Segítséget kértem mindenkitől akitől tudtam. Kikertem az óvónők velemenyemet, valamint a gyerekorvoset, vedonojet, gyermekpszichologuset, nevtan-osét. Mindenki azt javasolta h vigyem iskolába mert kiemelkedően okos. Én ennek ellenére kicsit féltem mert nem csak az ész számít... Végül elkezdtük a sulit idén, csontra 6 évesen. A magatartassal vannak gondok, a tanárnő már az első héten kérdezte h nekem senki nem mondta hogy ezt a gyereket még ne kuldjem iskolába?? Mert képtelen az új szabályok elfogadasara, az órákat unja, mert a tudása egyelőre meghaladja a követelményt. De mostmár teljesen mindegy mert nyilván nem csinalhatjuk vissza:D
Ha nyáron kellett volna dönteni, nem így dontottem volna.
#12! Szerintem nálatok inkább a tanárnővel vannak gondok. Gondolja, ha most unja, mert többet tud már, mint amennyit kell, akkor egy év évvel később ez a probléma nem állna fent? Persze, azért mondja, mert akkor nem neki kéne megoldani. Egyébként ennek kezelése a tanító feladata. Természetes, hogy különböző képességű gyerekek kerülnek az osztályba. Azt is erős túlzás 1.HÉTEN! kijelenteni, hogy képtelen az új szabályok elfogadására.
(Pedagógus vagyok, voltak elsőseim.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!